Register

A password will be e-mailed to you.

Firma Electronic Arts, ktorá vlastní klienta Origin, bola už dlhší čas vystavená kritike hráčov za to, že jej klient je oproti konkurenčným platformám (napríklad Steam, Uplay) výrazne obmedzenejší. Nedávno však EA aktualizovala Origin na novú verziu a pridala do neho niekoľko užitočných noviniek.

Prvou a asi najzaujímavejšou novinkou je ukazovateľ frekvencie snímkov za sekundu u hier. Ten si môžete zapnúť nebo vypnúť podľa vlastného uváženia. Tento ukazovateľ je už dlhšie prístupný aj na Steame, ale tam je zatiaľ nutné mať povolené využívanie beta verzie.

Ďalším vylepšeným klienta Origin je to, že pokiaľ budete sťahovať nejakú hru, tak si môžete nastaviť maximálnu rýchlosť sťahovania podľa toho, čo práve robíte. Ak práve nebudete nič hrať, alebo chcete len tak surfovať po internete, môžete si nastaviť maximálnu rýchlosť downoladu. V tom prípade Origin využije všetku dostupnú rýchlosť vášho internetu výhradne k sťahovaniu hry, alebo updatu.


Samotný Electronic Arts považujú za najdôležitejšie vylepšenie novinku, kedy sa môžete pripojiť do hry svojich priateľov, aj keď budete hrať iný titul. Jednoducho si zvolíte pripojenie k užívateľovi, ktorého máte v priateľoch, Origin vtedy zavrie aktuálnu hru a spustí novú. Aby tato funkcia fungovala, musíte mať zapnutý overlay. Funguje to samozrejme aj v opačnom prípade. Vtedy tiež jednoducho prijmete žiadosť od priateľa a Origin okamžite prepne na jeho hru. Ako to v praxi funguje, je vidieť na prezentácii u hry Mass Effect: Andromeda, ktorú vám ponúkame na konci článku.

Všetky spomínané novinky sa v súčasnej dobe testujú. Už je však dostupná možnosť ich naplno vyskúšať. Keď sa tak rozhodnete, v tom prípade stačí, keď si v Application Settings zapnete betu.

Komentuj!