Register

A password will be e-mailed to you.

O českom RPG Kingdom Come: Deliverance ste už iste počuli. Táto hra je výnimočná tým, že vychádza z prísne historických reálií a neobsahuje žiadne fantasy prvky. Warhorse Studio dávkuje informácie o svoj hre len postupne, ale nedávno autori odhalili ďalšie zásadné informácie.

Hra sa odohráva v českom kráľovstve v roku 1403, kedy v ňom už prebieha vleklý konflikt medzi kráľom Václavom a jeho bratom, uhorským kráľom Žigmundom. Obaja králi síce nebojujú v otvorenej vojne, ale zem je rozdelená medzi ich priaznivcov z radov šľachty. Nedá sa zostať nestranný, buď  sa pridáte k Václavovi, alebo k Žigmundovi. V Čechách navyše majú v tej dobe voľnú ruku rôzne zahraničné bandy ktoré podporuje uhorský kráľ Žigmund. Slabý kráľ Václav IV. nedokáže čeliť postupnému úpadku svojej krajiny a celé Čechy sa pomaly pripravujú na neskoršie výbušné rozuzlenie vo forme husitskej revolúcie.

Hra je zamýšľaná ako historická trilógia a jej prvý diel je zasadený na malé, ale prepracované územie v okolí mesta Rataj nad Sázavou. Hrdina hry s menom Jindřich je synom kováča, ktorého rodina zahynula pri jednom z nájazdov spomínaných zahraničných bánd. V tejto atmosfére postupne vznikajúcej občianskej vojny sa má odohrávať celý prvý diel. Hrdina sa postupne zlepšuje v tom, čo práve vykonáva, takže sa môže špecializovať na boj, zakrádanie sa, alebo rečníctvo. V hre bude aj množstvo menších úkonov vo forme minihier (napríklad ostrenie meče, oprava zbraní, vytváranie jedov…) alebo životných potrieb (jedlo, spánok). Hlavný dôraz však vývojári kladú na autenticky pôsobiaci boj. K dispozícii bude až osem typov rôznych útokov muža proti mužovi na blízko s chladnými zbraňami. Bojovať sa bude dať aj na diaľku z lukom, alebo z konského chrbta.

Pripomeňme, že Kingdom Come: Deliverance by malo vyjsť až na rok, konkrétne 13. februára 2018. Hra bude obsahovať aj české titulky. Ak hrávate na konzole, tak by vás mohlo zaujímať video kanálu PlayStation Access, ktoré prinieslo približne trinásť minút dlhé video so zábermi z PlayStation 4 verzie. Práve na E3 bola po prvý krát odprezentovaná konzolová verzia, ktorá vyzerá veľmi dobre, a to ešte majú vývojári dostatok času na to, aby z konzol vyžmýkali každé % výkonu. Tak či onak, projekt konečné naberá reálnejšiu podobu a my sme veľmi zvedavý, čo nám budú rok titul ponúkne.

Komentuj!