Register

A password will be e-mailed to you.

Na E3 nesmie chýbať žiadna veľká značka. Ani BioWare a EA nespia na vavrínoch a predstavili svoju akčnú adventúru Anthem. 

Takmer 7 minútové video zachytávajúce gameplay pripravovaného titulu Anthem už čo-to naznačilo o smerovaní novej značky. Pôjde o akčne ladenú hru s prvkami RPG a nebudú v ňom chýbať klasické prvky  známe z BioWare hier.

Hráč sa ujme úlohy freelancera – žoldniera, ktorý sa necháva najímať na rôzne úlohy v otvorenom svete. K ich plneniu využíva exosuit disponujúci podobnými schopnosťami ako napríklad oblek Iron Mana. Dokáže lietať, chrliť rakety, čiastočne ochrániť pred útokmi a podobne. Oblek bude možné vylepšovať a hráč postupne dostane prístup k novým schopnostiam a možnostiam. K dispozícií bude niekoľko tried, ktoré by mali ponúknuť odlišný herný štýl. Niektoré vás budu tlačiť do boja na blízko, niektoré na diaľku a iné zase budú niečo medzi tým.

Otvorený svet v traileri ukazuje nielen mesto, ale hlavne masívnu džungľu situovanú na neznámej planéte. Je obývaná rôznymi tvormi – niektoré sa podobajú na obrovské dinosaury a iné prehistorické tvory. Ďalší jej obyvatelia zase využívajú strelné zbrane a rovnako špeciálne brnenia. Anthem momentálne pripomína záležitosť ladenú do MMO štýlu. Pri plnení úloh sa k vám budú môcť pripájať aj ďalší hráči, s ktorými môže hráč spolupracovať. Jednú skupinu môžu tvoriť až štyria jednotlivci.

Hra pobeží na engine Frostbite, rovnako ako posledné hry od BioWare. Dostupná bude na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Dátum vydania je podľa oficiálneho YouTube kanálu stanovený na tretí štvrťrok 2018, čiže budúcu jeseň. Zdá sa, že Destiny dostane priamého konkurenta.

Komentuj!