Register

A password will be e-mailed to you.

Včera započalo šialenstvo okolo E3. Prvú tlačovú konferenciu mali Electronic Arts a nalejme si čistého vína, nestálo to za veľa. Nejde ani tak o hry, ale o samotnú formu, ktorá zahŕňala zbytočne veľa rečí. Dnes prichádza na rad Microsoft, ktorý opustil svoj tradičný pondelňajší slot, pretože nám toho vraj majú veľa čo ukázať.

So 100% určitosťou vieme, že sa dozvieme novinky ohľadom nového Xboxu s pracovným názvom Project Scorpio. Technické špecifikácie nie sú tajomstvom už nejaký ten piatok, avšak finálny názov, vzhľad zariadenia, cena a dátum zahájenia predaja áno. Hoci dátum vydania už možno vďaka teaserom poznáme (13.10.2017), isté to nie je. Na internete sa už objavila aj údajná predajná cena, ktorá by mala byť 499$, no ani to nevieme potvrdiť. Bude lepšie si počkať, tlačovka totiž začína už čoskoro.

Z hier nebude chýbať Crackdown 3, Sea of Thieves, State of Decay 2 a pravdepodobne ani skákačka Cuphead, ktorá by konečne mohla dostať finálny dátum vydania. Určite uvidíme niekoľko multiplatformových titulov, a taktiež premiérovú gameplay ukážku z novinky od BioWare nazvanú Anthem. Tú sme mohli vidieť už včera na tlačovej konferencii EA, avšak tam nám bol ukázaný iba teaser.

O tom, že uvidíme Forzu Motorsport 7 nikto nepochyboval, no vďaka úniku to máme predsa len potvrdené. Čo sme však úplne nečakali je Ori and the Will of the Wisp, pokračovanie vynikajúcej skákačky Ori and the Blind Forest. Z oboch hier unikli ešte pred započatím samotnej konferencie obrázky, čo je trochu škoda, no snáď toho bude mať Microsoft omnoho viac.

Všetko sa samozrejme bude predvádzať v 4K rozlíšení, na ktoré bude Microsoft klásť veľký dôraz, keďže to je podstatou ich novej konzoly. Pokiaľ sa chystáte konferenciu sledovať, vhod padne aj informácia, že ak si konferenciu pozriete cez službu Mixer s tým, že sa prihlásite do svojho Xbox Live účtu, mali by ste za odmenu dostať nejaké DLC a hry zadarmo. Pokiaľ preferujete YouTube, prikladáme aj odkaz na oficiálny prenos. Samotná konferencia začína o 23:00 nášho času, avšak ak zatiaľ nemáte lepší program, môžete už teraz sledovať pre-show.

Komentuj!