Register

A password will be e-mailed to you.

O akčnom RPG Hellblade: Senua’s Sacrifice sa hovorí už pomerne dlho. Štúdio Ninja Theory, mimo iné autori titulov ako Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West, či DmC: Devil May Cry na hre pracuje od roku 2015. Hru postihlo niekoľko odkladov a vôbec nebolo jasné, kedy vyjde, i keď Ninja Theory sľubovali, že tento rok už určite stihnú. A tak sa aj stane…

Hellblade: Senua’s Sacrifice bude akčné RPG, ktoré nám rozpovie príbeh mladej ženy menom Senua. Tá sa bude musieť popasovať s nástrahami pekelného podsvetia plného psychotických výjavov a vlastnou mysľou, ktorá nebude úplne v poriadku. Pôjde o veľmi osobný príbeh, ktorý našiel inšpiráciu v keltskej a severskej mytológii.

Titul by sa mal odohrávať okolo roku 790 nášho letopočtu a mal by byť historicky veľmi presný. Autori podrobne študovali rôzne historické údaje, napríklad o keltskom kmene Piktov a mnohé ďalšie. Ľudia z Ninja Theory tvrdia, že hra nebude tak akčná, ako si mnoho hráčov myslí, no to vôbec nemusí byť na škodu, skôr naopak. Ak nám Hellblade: Senua’s Sacrifice naservíruje výborný príbeh s kvalitnou atmosférou, obídeme sa aj bez rubania nepriateľov na každom kroku.

Najnovší počin od Ninja Theory je označovaný ako nezávislá AAA hra, no podľa samotných autorov ide o niečo medzi. Nie je to ani indie, no nie je to ani AAA titul s obrovským rozpočtom. Včera nám bol konečne prezradený dátum vydania, ktorý bol stanovený na 8. august. Hellblade: Senua’s Sacrifice vyjde iba digitálne a za veľmi sympatickú cenu, ktorá je 29.99€. Dočkajú sa majitelia PC a PlayStation 4, pričom už teraz je možné hru predobjednať na Steame, GOGu a PlayStation Store. Ak si výlet do narušenej mysle Senue predobjednáte na PC, dostanete ako bonus komiks Hellblade: Senua’s Song, v prípade PS4 verzie to bude dynamická téma dashboardu. S dátumom vydania bola uvoľnená aj nová ukážka nazvaná Ragnarok Trailer, ktorej rozhodne nechýba dobrá atmosféra. My sa už na hru tešíme, a čo vy?

Zdroj: Tlačová správa

Komentuj!