Register

A password will be e-mailed to you.

Mánia okolo Pokémon GO už prakticky dávno opadla, no skalní fanúšikovia sa hry naďalej držia. Aby štúdio Niantic udržalo záujem, rozhodlo sa do hry pridať PvP súboje.

Brazílske noviny O Globo sa rozhodli spraviť rozhovor s Mathieu de Fayetom, viceprezidentom spoločnosti. Ten priblížil blízku budúcnosť tejto stále populárnej mobilnej hry.

Podľa internej štatistiky Nianticu dosiahol Pokémon GO až 650 miliónov stiahnutí a stále ho aktívne hráva 65 miliónov hráčov. To však neznamená, že Niantic spí na vavrínoch. Aj keď hra nebola po vydaní v ideálnom stave, mala v pláne rôzne prídavky, ktoré sa nepodarilo plniť v stanovenom čase práve kvôli enormnému záujmu užívateľov. Teraz, keď sa prostredie hry ustálilo, prichádza správny čas pre uvedenie noviniek.

Mathieu de Fayet prezradil, že sa chystá nielen uvedenie legendárnych Pokémonov, ale hlavne PvP mód a tiež tímy dostanú väčšiu váhu. Update je plánovaný na toto leto. Mnoho hráčov považuje za istú formu PvP súboje o gyms, no podľa slov tvorcov hra ponúka omnoho väčší potenciál pre interakciu medzi hráčmi. To má zastrešiť práve nový PvP systém. Rovnako budú k dispozícii extrémne vzácne druhy Pokémonov. Tie sa však majú vyznačovať veľmi nízkou šancou na chytenie a vyskytovať sa nebudú len tak hocikde.

Niantic celkovo dúfa, že tento update priláka časť užívateľov naspäť k hre, aj keď úvodný boom sa už určite nebude opakovať. Oficiálny dátum zatiaľ nepoznáme a leto 2017 neposkytuje jednoznačnú indíciu. Najskôr sa ho však, pravdepodobne, dočkáme až niekedy po 21. júli.

Komentuj!