Register

A password will be e-mailed to you.

Nintendo tento rok konečne vydalo svoju novú, dlho očakávanú konzolu Nintendo Switch. Hoci ide skôr o handheld, domácemu použitiu nič nebráni, nakoľko sa konzola veľmi ľahko zapája k TV prostredníctvom dockovacej stanice.

Onedlho to budú už tri mesiace, čo sa konzola Nintendo Switch začala predávať. Japonská spoločnosť má dôvod na radosť, keďže sa zariadenie predáva nadmieru dobre. V Amerike je konzola aktuálne tou najpredávanejšou, no výborne sa jej darí po celom svete. Za úspech môže vďačiť aj výbornému launch titulu, ktorým bola The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Tá si v recenziách viedla vynikajúco a dokonca padali označenia ako najlepšia hra všetkých čias a podobne.

Nie je tomu dávno, čo ponuku hier rozšíril skvelý Mario Kart 8: Deluxe, ktorý sa predáva ako teplé rožky, no to samozrejme, nie je všetko. Naplánované je vydanie ďalších titulov, ktoré sa na žiadnej inej konzole neobjavia. Už budúci mesiac príde exkluzivita ARMS, počas leta pribudne Splatoon 2, koncom roka dozaista poteší Super Mario Odyssey, no chystajú sa aj tituly od vývojárov tretích strán. Na Switch tak zamieria hry EA Sports FIFA, Monster Hunter XX, Rayman Legends: Definitive Edition, Sonic Mania, NBA 2K18, Steep, The Elder Scrolls V: Skyrim, RiME, Yooka-Laylee, Syberia 3 a mnoho ďalších. Hráčov však okrem hier zaujíma aj samotné zariadenie, ktoré umožňuje hranie veľkých hier na cestách. Vyzerá to tak, že Nintendo po nemastnom neslanom Wii U trafilo so Switchom klinec po hlavičke.

Nintendo kvôli výbornému odbytu navýšilo produkciu Switchu a do konca finančného roku 2018, teda do konca marca 2018, by chcelo do obchodov dodať až 18 miliónov kusov tohto zariadenia. Pokiaľ by sa všetkých 18 miliónov kusov aj predalo (nie len expedovalo do obchodov), potom by Switch dobehol PlayStation 4 a nebolo by ďaleko od dorovnania rekordu Nintenda Wii, ktoré za prvý rok predalo 20 miliónov kusov. Z dlhodobého hľadiska však bude všetko záležať najmä na podpore Switchu od vývojárov tretích strán. Pokiaľ nebudú pribúdať zaujímavé hry, záujem o konzolu môže ochladnúť. Všetko ukáže až čas, no momentálne má Nintendo so Switchom našliapnuté tou správnou cestou.

Zdroj: DualSHOCKERS

Komentuj!