Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte vlani vybrali poľskí vývojári zo štúdia Telepaths’ Tree vďaka crowdfundingovej kampani na Kickstarteri potrebné financie na dokončenie svojej first-person hororovej hry Inner Chains. Hru vyvíjali od roku 2015 a v týchto dňoch sa už konečne dočkala svojho vydania na Steame.

Inner Chains je FPS hororová strielačka, odohrávajúca sa v surrealisticky ladenom svete. Príbeh sa odohráva v ďalekej budúcnosti, kedy obyvateľstvo už takmer úplne zmizlo z povrchu zemského. Avšak zanechalo po sebe svoju technológiu. Tá sa za milióny rokov už stala súčasťou prírodného vývoja a tak vznikla planéta plná biomechanických tvorov a rôznych mutantov. Tejto novej, temnej epoche dominujú dávne chrámy, zvyšky civilizácie, ale aj smrteľný a vražedný svet, ktorý predstavujú nielen rôzne zvieratá alebo rastliny, ale aj humanoidné beštie.

Vašim cieľom je navždy opustiť tento strašný, prekliaty svet. K tomu je však potrebné dosiahnuť miesto príznačne nazvané ako “Posledná nadej”. O tomto mýtickom mieste učia kňazi vládnucej kasty, ktorá tyransky ovláda tamojšie spoločenstvo preživších.

Hra sa dotýka aj takých aktuálnych tém, ako sú viera, útlak alebo náboženská manipulácia. Aby ste prekonali nástrahy tohto zvláštneho sveta, budete musieť bojovať o prežitie, čeliť nepriateľskej faune i flóre a ostražito sledovať svoje okolie. Pri odhaľovaní tajomstiev herného sveta vaše prežitie závisí na pozornosti, logickom úsudku, rýchlych reflexoch a schopnosti využívať prostredie ku svojmu prospechu.

Hra vyšla 18. mája 2017 pre  platformu PC Windows. Pre zvyšné platformy, Xbox One a PlayStation 4, vyjde pravdepodobne niekedy v blízkej budúcnosti. My vám v dohľadnej dobe prinesieme recenziu tohto počinu, kde si povieme, či Inner Chains stojí za vašu pozornosť a peniaze 😉

Komentuj!

O autorovi

Od útleho veku hráč počítačových hier, holdujúci najmä žánrom RPG, adventúr a stratégií. Rovnako milovník kvalitnej beletristickej a odbornej filozofickej literatúry, študent filozofie a fanúšik európskej aj americkej kinematografie od 30. rokov do 70. rokov 20. storočia.

Súvisiace príspevky