Register

A password will be e-mailed to you.

Náš súčasný prezident Andrej Kiska sa nedávno pochválil na svojom oficiálnom Facebook profile fotkami zo stretnutia s Peterom Vasterbackom, ktorý je známym vývojárom populárnych Angry Birds hier. O čom spolu diskutovali?

Je jasné, že takéto fotky zahrejú pri srdci nielen fanúšikov série Angry Birds, ale aj každého hráča hier na hociktorej platforme. Pán prezident prijal Petera priamo v prezidentskom paláci. Petera síce väčšina ľudí pozná ako hlavného tvorcu hitu Angry Birds, no menej ľudí o ňom už vie, že aktuálne pracuje pre spoločnosť Lightner, ktorá sa zaoberá vývojom edukatívnych hier.

Pán prezident sa aj priznal, že už aj on mal menšiu skúsenosť s týmto fenoménom nazvaným Angry Birds a s úsmevom dodal, že sa nikdy nedokázal dostať ďalej ako do 4 levelu. Na druhej strane hovorí, že si jeho deti túto hru a mnoho ďalších, ako napríklad Minecraft, obľúbili a, že vraj zlepšili ich strategické myslenie a znalosť v anglickom jazyku.

Schôdzka sa pravdepodobne týkala zavedenia počítačových hier do oficiálnej výuky na školách. Tento koncept totižto vo Fínsku nejakú dobu už funguje a treba dodať, že projekt zožal veľký úspech. Andrej Kiska tak pravdepodobne chce tento zaujímavý koncept priniesť aj na Slovensko čo naznačuje aj status, ktorý pán prezident Kiska napísal na svoj Facebook profil. “Zamestnávatelia už dnes chcú od našich detí úplne iné zručnosti, ako od nás, keď sme boli mladí. Nie memorovanie, ale kreatívne myslenie, improvizácia sú dôležité pre budúcnosť našich detí a našej krajiny. Deti potrebujú prejsť do nového levelu.”

Záverom len dodáme, že prajeme pánovi prezidentovi ohľadom tejto veci veľa šťastia a dúfame, že sa mu podarí túto vec dotiahnuť až do konca. Ak sa chcete podeliť o váš názor ohľadom tejto veci, môžete tak urobiť prostredníctvom komentárovej sekcie.

 

Komentuj!