Register

A password will be e-mailed to you.

Je možné, že budúci rok 2018 priniesie nový prírastok do rodiny PlayStation? Analytik Damian Thong predpovedá pravdepodobnosť tohto scenára. 

Damian Thong je analytik spoločnosti Macqarie Capital Securities. Neznie to ako názov známeho výrobcu hardwaru či konzol, to je fakt. To však neznamená, že svojmu remeslu nerozumie. Wall Street Journal prináša jeho predpoveď o profite Sony do výšky až 4,5 Biliónov $.  Taký profit je nutne spojený s nejakým kusom hardwaru a mohla by to byť nová konzola PlayStation. Zdá sa, že PS4 už svoje možnosti rozšírenia vyčerpala s verziami Pro a Slim. Práve tieto verzie konzoly Damian predpovedal správne, ako aj čas ich vydania.  Mohlo by tak ísť o novú next-gen konzolu – napríklad PS5.

https://www.facebook.com/GameSpot/videos/10158684073945436/

 

Sony, samozrejme, túto informáciu nepotvrdila a ani tak skoro nepotvrdí. Opadla by totiž nákupná “horúčka” okolo terajšej generácie konzoly PS4. Faktom však ostáva, že aj kým v minulosti sa generácie konzolového hardwaru obmieňali relatívne pomaly, predikcie pri vydaní terajších konzol PS4 a Xbox One naznačujú skrátenie tohto turnusu. 4K rozlíšenie, míľové pokroky pri grafických akcelerátoroch, značné navýšenie výkonov (či jadier) procesorov a virtuálna realita nutne tlačí výkon terajšej generácie na chvost reťazca.  Ďalším faktom je aj vydanie Scorpia, ktoré okrem nových titulov pridá podporu veľkého množstva predošlej generácie hier. Potenciálne nové PlayStation by tak bolo postavené pred dve dôležité otázky.  Aký bude jej výkon v porovnaní so Scorpiom, aj keď nutne nepôjde o konzolu novej generácie a či pridá podporu minimálne hier z PS4.

Nuž, uvidíme, či sa pán Thong trafí so svojimi predpokladmi do čierneho aj tentoraz.

Komentuj!