Register

A password will be e-mailed to you.

Predstavíme si herný počítač, za ktorý zaplatíte len toľko, koľko je nevyhnutné a získate výkon pre hranie nových hier, natáčanie videí, či streamovanie.

Na trhu sa objavuje množstvo hotových zostáv pre hráčov a užívateľov, ktorí túto zostavovanie počitačov radi zveria do rúk odborníkov, či už preto, že tomu skrátka nerozumejú, alebo na to nemajú čas. Vybrať si však z neuveriteľného množstva je však často nadľudská úloha. Dnes vám predstavíme jednu z možných zaujímavých alternatív, ktorá sa pýši výborným pomerom cena/výkon. Zostavu, za ktorú zaplatíte len toľko, čo v skutočnosti stojí použité železo a software.

Dosť rečí, poďme k veci – pomer cena/výkon je to, o čo tu naozaj ide. LYNX Grunex ProGamer 3G 2017 je za cenu 23 999 Kč rozhodne stroj, za ktorý sa nebudete hanbiť. Na prvý pohľad herný dizajn zaujme nejedného kamaráta a hanbu nespravia ani vnútornosti. Začnime ale na opačnom konci. Počítač si po objednání a doručení rozbalíte, zapojíte monitor, periférie, zapnete, prejdete krátkym nastavením predinštalovaného systému Windows 10, čo zvládne aj vaša drahá polovička a hľa, všetko je behom niekoľkých minút pripravené k použitiu. Neriešite nič iné, jediná vaša starosť bude, aké hry si tam nainštalujete. A to je príjemná starosť, nemyslíte?

Nenájdete prakticky žiadne obmedzenia. Padne vám na myseľ CS:GO, WoTko, LoLko, Zaklínač 3, GTA 5, MAFIA 3 alebo nový Battlefield 1? Prosím, váš nový miláčik si s nimi hravo poradí na stredné až vysoké detaily pri stabilných FPS v závislosti na hre. U tých menej náročných dosiahnete dokonca na maximálne možné detaily a vaše FPS neklesnú pod 100. Náročnejšie tituly potom pri optimalizácii nastavenia na stredné až vysoké detaily ponúknu hodnoty FPS okolo 60-80. A to je presne to, čo ste chceli, keď ste sa rozhodli pre tento počítač – za dobrú cenu získať spoľahlivý herný počítač, no nie?

Vnútri jednoduchej skrine s polepom s hernými motívmi nájdete top komponenty. Výkon v prvom rade zaisťuje výkonný štvorjadrový procesor Intel Core i5-7400 z aktuálne poslednej rodiny Kaby Lake s technológiou TurboBoost prinášajúcou frekvenciu až 3,5 GHz. Úspešne mu sekunduje grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1060 3G, ktorá ponúka dostatok výkonu i pre virtuálnu realitu. Z dôležitých komponentov spomeňme ešte operačnú pamäť Kingston HyperX Fury DDR4 s kapacitou 8 GB, ktorá je zasadená do základnej dosky MSI B250M PRO-VH. Zaujímať by vás mohla tiež disková výbava a opäť nám nezostáva nič iné, než vás potešiť. LYNX Grunex ProGamer 3G 2017 je osadený nielen rýchlym 120 GB SSD diskom Kingston pre okamžitý štart systému a aplikácií v počítači, ale aj klasickým HDD s 1 TB voľného miesta.

Suma sumárum, je len a len na vás, aký počítač zvolíte, ale túto alternatívu musíte brať do úvahy. Ponúka presne to, čo chce väčšina – za málo peňazí veľa muziky, teda kúpiť za dobré peniaze výkonný počítač. Tak neváhajte a presvedčte sa sami, na CZC.cz je LYNX Grunex ProGamer 3G 2017 skladom za 899 euro s DPH.

Komentuj!