Register

A password will be e-mailed to you.

Dnes sa už asi nenájde žiaden hráč, ktorý by sa nestretol so sériou Tomb Raider. Hlavnou hrdinkou hier je atraktívna archeologička Lara Croft. Tá si našu pozornosť získala už v roku 1996, kedy sa prvé z jej dobrodružstiev objavilo na osobných počítačoch. Odvtedy sme si mali možnosť zahrať množstvo titulov s Larou v hlavnej úlohe.

Ako mnoho ďalších hráčov, aj ja sa počítam medzi fanúšikov značky Tomb Raider a Lary Croft. Hral som väčšinu dielov série, a to naprieč rôznymi platformami. V žiadnom prípade sa však nemôžem porovnávať so skupinou nadšencov, ktorí začali vyvíjať takzvaný OpenTomb projekt. Nezávislí tvorcovia sa v ňom rozhodli preprogramovať päť prvých dobrodružstiev Lary Croft úplne od základov bez podpory pôvodného vydavateľa. Aby dokázali, že to myslia skutočne vážne – vytvorili ukážkový, ale plne hrateľný level The City of Vilcabamba. Jedná sa o druhý level, prvého dielu Tomb Raidera. Ten má samozrejme vylepšenú grafiku a je dokonca možné prepínať medzi pohľadom z vlastných očí a kamerou za chrbtom hrdinky.

Výtvor OpenTomb môžete teraz vyskúšať celkom bez nutnosti inštalácie, stačí kliknúť na nasledujúci link a zahráte si priamo v internetovom prehliadači:

Komentuj!