Register

A password will be e-mailed to you.

Pred niekoľkými týždňami sme vás informovali, že testovacia verzia nového patchu pre StarCraft je k dispozícii zadarmo. Testovanie však už skončilo a patch 1.18 je vonku aj s vyladenými chybami.

Azda najvýraznejšou zmenou tohto patchu je, že hra je po 19. rokoch zadarmo, no prináša aj niekoľko vylepšení, ktoré hráči ocenia. Najmä sa jedná o podporu moderných operačných systémov, či možnosť používania UTF-8 znakov, či už v chate alebo behom samotnej hry na priraďovanie jednotiek do skupín. Pomôže to obzvlášť tým, čo používajú inú než anglickú klávesnicu. Určite poteší aj  dedikovaný pozorovateľský mód a automatické ukladanie záznamov.

Behom testovania však bola zrušená možnosť meniť si klávesové skratky. Dôvod za rozhodnutím nie je jasný, no predpokladá sa, že to spôsobovalo problémy a správna implementácia bude vyžadovať viac času.

Patch 1.18 je postupnou prípravou na príchod remastrovanej edície. Tá sa má objaviť behom leta formou plateného upgradu. Prinesie moderný nádych 4K textúr popri zachovanej hrateľnosti a dokonca možnosti hrať a prepínať medzi oboma verziami hry.

StarCraft Anthology je dostupná na stiahnutie priamo na stránkach Battle.net.

StarCraft Anthology

Komentuj!