Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Naughty Dog nie je potrebné predstavovať azda nikomu. Autori Crasha Bandicoota, Uncharted či The Last of Us dali svetu počas éry PlayStation 2 dvojicu známu ako Jak and Daxter. Vynikajúca séria sa zo skákačky postupne zmenila na akčnú adventúru, kde nechýbali zbrane, vznášadlá a rozľahlé prostredia.

Celkovo táto séria pozostáva zo štyroch hlavných hier a dvoch spin-offov. Prvé tri časti a pretekársky spin-off nazvaný Jak X: Combat Racing stvorilo už spomínané štúdio Naughty Dog, pričom zatiaľ posledný diel s podtitulom The Lost Frontier a spin-off Daxter vznikli pod taktovkou iných štúdií. Ak ste sa tešili, že je v príprave nový diel, musíme vás trochu sklamať, pretože obľúbená dvojica sa síce vracia, ale iba vďaka opätovnému vydaniu dielov od štúdia Naughty Dog na PlayStation 4.

Informácia sa počas včerajšieho dňa objavila na oficiálnom PlayStation blogu. Jak and Daxter: The Precursor Legacy, Jak II, Jak 3 a Jak X: Combat Racing dorazia do ponuky PlayStation Store v priebehu tohto roka. Spomínaný pretekársky spin-off Jak X: Combat Racing sa vôbec po prvý krát od pôvodného vydania opäť pozrie na svetlo sveta. Hlavná trilógia od Naughty Dog sa pozrela už na PlayStation 3, no u Jak X sa tak nestalo.

Tešiť sa možno na vylepšenú vizuálnu stránku (rozlíšenie 1080p), podporu trofejí, Remote Play, Shareplay a Activity Feeds. Ak ste náhodou túto sériu kedysi minuli, určite sa k nej oplatí vrátiť aj dnes, stále totiž patrí k tomu najlepšiemu z tohto žánru. Už dlhšie sa špekuluje, že je v príprave aj úplne nový diel, takže možno ide v prípadne tohto znovuvydania o menší test, či majú o túto dvojicu hráči záujem aj dnes.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!