Register

A password will be e-mailed to you.

Mafia III patrila k najočakávanejším titulom minulého roka, no všetci dobre vieme, ako to nakoniec dopadlo. Tvorcovia tretieho pokračovania legendárnej série Mafia však už dávnejšie prisľúbili aj tri ďalšie príbehové dodatky. Podarilo sa im v prvom rozšírení s názvom “Faster, Baby!” napraviť chyby, s ktorými prišla pôvodná hra a zlepšiť tak výsledný dojem z jednej najdiskutovanejších hier roka 2016?

Recenzovaná verzia: PC

Ako dopadla Mafia III, ste sa mohli dočítať aj v našej recenzii. No myslím, že mi dáte za pravdu, ak poviem, že najväčším nepriateľom Lincolna Claya nebol Sal Marcano, ale určitý stereotyp zrážajúci hru mierne nadol. Nemusíte sa však báť, nakoľko vo Faster, Baby! vás nič podobné nečaká. Hangar 13 trochu zmenil svoj prístup a miesto zdĺhavej kampane tentokrát vsadil na veľmi rýchle až svižné tempo. To však so sebou prináša aj jedno zásadné negatívum – než sa stačíte poriadne rozhliadnuť, tak je koniec.

Príbeh je opäť priamočiary a pomerne jednoduchý. S Lincolom sa dostávate do novej časti New Bordeaux, do mestečka Sinclair Parish, kde vládne krutý šerif menom Walter “Slim” Beaumont, terorizujúci miestne čierne obyvateľstvo. Neostáva vám tak nič iné ako spojiť sily s dcérou Charlesa Leaveau, Roxy, získať dôkazy na usvedčenie “Slima” a zrušiť jeho krutovládu. Ak sa na Mafii III dalo niečo naozaj pochváliť, tak to bol dobre vyrozprávaný príbeh. To sa v podstate darí aj jeho prvému rozšíreniu Faster, Baby!, pričom tvorcovia si konečne uvedomili, že Lincoln nie je len stroj na zabíjanie, ale v prvom rade človek. Zápletke tak nechýbajú ani určité emócie v podobe očakávanej milostnej aférky s vašou partnerkou, Roxy.

Hlavná náplň rozšírenia je pritom v zásade rovnaká ako v pôvodnej hre. Vždy ide o misie typu, choďte niekam, vystrieľajte nepriateľov, niečo zoberte a uniknite. Ak vám to vadilo v pôvodnej hre, bude vám to vadiť aj tu. No na druhej strane, Faster, Baby! na to ide o niečo šikovnejšie. Hlavný príbeh rezignoval na akékoľvek opakujúce sa misie, následkom čoho nebudete až tak presýtení tým samotnou hrou. Faster, Baby! naviac prichádza aj s novou mechanikou a to s takzvaným spomalením času počas jazdy. Táto mechanika funguje podobne ako pri o niečo staršom Grand Theft Auto V, takže vďaka nej získate istú výhodu nad vašimi súpermi a budete im môcť ľahšie uniknúť.

K tomu aby ste sa zbavili dotieravých policajných áut, budete môcť využívať aj rôzne prekážky umiestnené pri cestách. Hra vám ich pri jazde označí sama, vy ich streľbou uvoľníte a môžete si byť istí, že to vašich súperov minimálne spomalí. Táto mechanika funguje v spojení s tou prvou veľmi dobre a vy tak máte nové možnosti ako vyriešiť niektoré bláznivé naháňačky.

Okrem toho je tu ešte jedna novinka, ktorou je vlastný skleník, kde môžete pestovať drogy. V praxi však zase ide o klasické opakujúce sa vedľajšie misie slúžiace výhradne na zarábanie peňazí. Nakoľko rast marihuany vo vašom skleníku trvá veľmi dlho, táto aktivita má pre vás zmysel iba ak ešte nemáte dohraný hlavný príbeh, nakoľko v samotnom meste nie je veľmi čo robiť ani po niekoľkých updatoch. Samotné sadenie a kombinovanie nových odrôd každopádne neprebieha veľmi zaujímavým spôsobom. Tvorcovia sa mohli s touto činnosťou pohrať pokojne i viac a vytvoriť zábavné mini-hry v ktorých by ste zalievali vaše zelené ratolesti. Hrateľnosť by to iba oživilo.

Prvému dodatku sa podarilo prísť so svižným tempom, pomerne zábavnou hrateľnosťou a dokonca aj s menším rozvinutím charakteru hlavnej postavy. V praxi však sme sa však nedočkali žiadnych zásadných noviniek. I tak niet pochýb o tom, že ide o doposiaľ najlepšie príbehové DLC zo sveta Mafie. Mali by ste si však poriadne premyslieť, či ste ochotní zaplatiť 15€ za zhruba dve a pol hodiny obsahu.

Hru na recenziu poskytla spoločnosťCenega LOGO

Mafia III: Faster, Baby! - Adrenalínový zážitok v Sinclair Parish
Prvé príbehové rozšírenie Mafie III nazvané Faster, Baby! ponúka dobrú adrenalínovú zábavu, akurát je až príliš krátne a neprichadza so žiadnymi prevratnými novinkami.
  • Zábavná adrenalínová akcia
  • Nové mechaniky skvelo zapadli do hry
  • V zásade ide o to isté
  • Cena je vzhľadom na obsah trochu privysoká
70%Celkové hodnotenie
Hodnotenie čitateľov: (2 Hlasy)
80%

Komentuj!