Register

A password will be e-mailed to you.

Titul Horizon Zero Dawn patril k najočakávanejším exkluzivitám tohto roka, aspoň pre PlayStation 4. Do určite mieri sa dal úspech hry predpovedať, nakoľko hra vyzerala čoraz lepšie a nemožno opomenúť ani to, že autori zo štúdia Guerrilla Games majú medzi fanúšikmi konzol Sony PlayStation dobré meno vďaka sérii Killzone. Úspech, ktorý sa však hre podarilo dosiahnuť asi nepredpokladal nikto.

Novinka holandského štúdia Guerrilla Games u nás oficiálne vyšla 1. marca, pričom asi nebolo fanúšika hier, ktorému by názov Horizon Zero Dawn absolútne nič nehovoril. Očakávania boli obrovské, no našťastie sa ich aj podarilo naplniť, čo jasne dokazuje naša recenzia, v ktorej titul získal vynikajúce hodnotenie a označenie “nový klenot PlayStationu”. Recenzie zo zahraničia sú taktiež viac, než pozitívne, priemer z viac ako 100 hodnotení aktuálne ukazuje na Metacritic číslo 89%. Úspech v recenziách však nie je to jediné, čím sa môže Horizon Zero Dawn pochváliť.

Iba dva týždne po vydaní bolo predaných viac, ako 2,6 milióna kópií tohto titulu, čo z Horizon Zero Dawn robí najúspešnejšiu novú značku na konzole PlayStation 4. Zároveň ide o najúspešnejšiu hru štúdia Guerilla Games a séria Killzone tak môže tento úspech iba smutne závidieť. Určite bude zaujímavé sledovať, ako sa predajné čísla budú vyvíjať ďalej, no zatiaľ nezostáva nič iné, ako vývojárom pogratulovať k tomuto úspechu.

Vynikajúce hodnotenia a predaje Horizon Zero Dawn pravdepodobne dávajú odpoveď na otázku, ktorým smerom sa bude uberať budúcnosť štúdia Guerrilla Games. Samotné štúdio sa už ostatne vyjadrilo, že Horizon Zero Dawn je iba začiatok príbehu titulnej postavy Aloy a tím už pracuje na rozšírení nastoleného príbehu. Budete radi, ak príde skôr pokračovanie Horizon Zero Dawn, alebo by ste predsa len radšej uvítali ďalší diel Killzone?

Zdroj: Tlačová správa

Komentuj!