Register

A password will be e-mailed to you.

Technológiu virtuálnej reality vám asi netreba predstavovať. Jednou z jej popredných vývojárov je spoločnosť Oculus VR, na čele s hviezdnym Johnom Carmackom a z pozadia na všetko dohliada Facebook, ktorý celý projekt zastrešuje. Najnovšie informácie naznačujú zlacnenie Oculus Rift a Oculus Touch.

To v akom stave je aktuálne technológia virtuálnej reality a nakoľko je použiteľná a využiteľná, je na zvážení každého z vás. Cenovka zariadenia v tomto prípade rozhodne nie je to jediné čo bráni tejto technológii v prieniku medzi masy. Aj keď sa tvorcovia snažia všemožne pretlačiť zariadenie, či už pomocou dotácií pre herné štúdiá alebo formou reklamy, zdá sa, že to zatiaľ nestačí. Oculus podľa najnovších správ skúša ďalšiu cestu – cestu zlacnenia hardwaru. Rift zlacní o celých 100$ a rovnako tak aj Oculus Touch. Celý komplet teda zlacní spolu o 200$ čo stanovuje novú cenovku na 600$, resp 598$. V prepočte na eurá to vychádza na 563€, čo stále je pre priemerného slovenského konzumenta podstatná položka na zozname herných hračiek a technológií, za predpokladu že je nutné vlastniť aj nadupané herné železo. A ani herná ponuka momentálne nevyzerá najlepšie. Jason Rubin, viceprezident Oculusu si však myslí, že stará cenovka bola najväčšou bariérou pri rozhodovaní hráčov o kúpe. Jeho predpoklad vychádza hlavne z porovnaní konkurencie, ktorá pri nižšej cenovke predala viac zariadení. Samozrejme, cena produkcie jedného kusu od uvedenia zariadenia na trh (2016) v priebehu času rovnako poklesla.

Rubin nazval tento krok: “zaredením druhej rýchlosti”. Nuž, do akej miery tento fakt ovplyvní trh so zariadeniami virtuálnej reality ukáže až čas. Medzi tým môžete navštíviť oficiálny blog, kde sa dozviete horúce novinky z dielne Oculusu. Napríklad aj to, že Epic a Oculus uzavreli spoluprácu a dohodli sa na pribalení Robo Recall ako bonusu k ovládačom Touch.

 

Komentuj!