Register

A password will be e-mailed to you.

Ubisoft je v hernom biznise veľkým pojmom. Jedna skupina hráčov ich hry miluje, druhá pre zmenu počiny francúzskeho giganta nemusí, no nájde sa aj skupinka hráčov, ktorá na hry s hlavičkou Ubisoft nadáva iba z princípu. Hoci nie všetky hry dopadnú na výbornú, nemožno Ubisoftu uprieť snahu v tom, že niekedy vkročí do veľmi neistých vôd.

To urobili napríklad s titulom Steep, ktorý vyšiel v závere minulého roka. Žiadna dlhoročná séria a ešte k tomu hra zo žánru extrémnych športov, ktoré aspoň na hernej scéne majú svoje najlepšie časy dávno za sebou. Napriek tomu tento titul dokázal fanúšikov zaujať, i keď z toho nebol megahit.

V recenziách sa hre taktiež neviedlo úplne zle, čo dokazujú aj známky na Metacritic. Priemer recenzií PC a Xbox One verzií ukazuje zhodné číslo, a to 72%. Verzia pre PlayStation 4 má aktuálne na svojom konte číslo 71%, čo jasne dokazuje, že hra sa pomerne vydarila. Nešlo o zásah do čierneho, avšak to môže Ubisoft napraviť nabudúce (ak teda pokračovanie vznikne). Nebolo by to po prvýkrát, i Assassin’s Creed WATCH_DOGS ukázali svoj ozajstný potenciál až v druhej časti.

Ešte sa patrí dodať, že je v príprave aj verzia pre Nintendo Switch, takže si bude možné užívať adrenalínové športy aj na cestách. Ako táto verzia dopadne si však povieme až inokedy.

Pokiaľ ste si neboli istí, či je Steep hrou pre vás, tento víkend to budete môcť preskúmať. Ubisoft podobne, ako pri iných svojich hrách spustí trial verziu, ktorá vás však nebude v ničom obmedzovať. Už zajtra sa tak budete môcť vrhnúť na virtuálne hory, pričom si okrem Álp budete môcť skúsiť aj Aljašku, ktorá do hry pribudla iba nedávno.

Ak vás hra zaujme a po vyskúšaní trialu sa rozhodnete zakúpiť si plnú verziu, čakajú na vás výhodné cenové ponuky. Počítať môžete aj s tým, že sa vám presunie aj progres, ktorý nadobudnete v skúšobnej verzii. Pre-load začína už dnes, takže je vhodnejšie začať hru sťahovať čo najskôr, nejde totiž o žiadneho drobca. Na PC a PlayStation bude trial spustený zajtra (t. j. 10.3.2017) o 7 hodine ráno nášho času, pričom potrvá až do pondelku (t. j. 13.3.2017), taktiež 7 hodiny rannej. Majitelia konzol Xbox One sa dočkajú o niečo neskôr, nakoľko sa pre nich trial spustí o 11 hodine dopoludnia nášho času. Dátum trialu je však rovnaký, takže budete môcť brázdiť hory do pondelku, ibaže až do 11 hodiny dopoludnia. O nutnosti vlastniť PlayStation Plus, prípadne Xbox Live Gold nepadla žiadna zmienka, takže by tieto služby nemali byť potrebné. Pokiaľ máte dosť toho bláznivého počasia, ktoré panuje u nás, menší výlet na krásne zasnežené hory by mohol bodnúť. Vidíme sa na svahu, prípadne nad svahom 😉

Zdroj: Oficiálna webstránka

Komentuj!