Register

A password will be e-mailed to you.

Akčné RPG s prvkami hack and slash akcie NieR: Automata, ktoré je súčasťou série Drakengard od štúdia Platinum Games má vyjsť už na budúci týždeň, konkrétne 10. marca. Pokiaľ vás tento typicky japonský titul zaujal, ponúkame vám dlhšie gameplay video, ktoré nedávno zverejnil vydavateľ hry, firma Square Enix. Podobne dlhé, asi tridsaťminutové video vydavateľ zverejnil už skôr, ako sa môžete dočítať v našom článku.  Avšak, toto nové, aktuálne video sa zameriava na rôzne herné možnosti a systémy dostupné v hre. Vzhľadom na jeho dĺžku si však musíte dať pozor aj na menšie spoilery, ktoré nevyhnutne obsahuje.

V ďalekej budúcnosti prišlo k rozsiahlej mimozemskej invázii. Votrelci z iného sveta zaútočili bez varovania a vypustili na Zem neznámu zbraň: “machine lifeforms”, teda akési zvláštne mechanické bytosti. Ľudia nedokázali takémuto útoku čeliť a museli ustúpiť na Mesiac. Tam sa preskupili a zvolili si novú vládu pod názvom Rada ľudskosti. Rada vybudovala novú armádu, zloženú z vojakov androidov a pokúsila sa znovu získať kontrolu nad Zemou. Avšak konflikt uviazol na mŕtvom bode a v opustených pustinách neustále zúrila nekonečná a nerozhodná vojna. Aby prekonali tento mŕtvy bod a získali prevahu, rozhodli sa ľudia využiť nový druh jednotky: model Androida 2B s názvom “YoRHa.” Až s ich pomocou snáď vyhrajú vojnu, ktorá odhalí zabudnutú pravdu o svete.

Hráčova postava nie je sama, ale využíva aj podporného spoločníka s názvom „YoRHa No. 9″ Tento typ je síce tiež vybavený prostriedkami pre útok, ale špecializuje sa hlavne na prieskum a vyniká v hackovaní a v celkovom zbere informácií. Zároveň je dostupná aj podpora mini-robotov, ktorí majú viacero obranných aj útočných vlastností a môžu byť postupne vylepšovaní. Aj samotná hráčova postava, Android 2B, sa môže vylepšovať inštaláciou takzvaných „plug-in-chipov“.
NieR: Automata obsahuje aj zaujímavú minihru – rybolov, vďaka ktorému sa môžu získať peniaze predávaním rýb, alebo môže použiť aj na dočasné zvýšenie štatistík.

Mnohé s týchto mechaník hry, sú vidieť v spomínanom novom gameplay videu, ktoré je podfarebné aj typickou japonskou hudbou a silne tak umocňuje celkovú atmosféru hry .

Komentuj!