Register

A password will be e-mailed to you.

Zrejme každý z vás pozná slávne štúdio Irrational Games. Tvorcovia série Bioshock po treťom dieli výrazne skresali svoje počty, rozhodli sa dať si pauzu a vybrať sa trochu iným smerom. Hlavy štúdia sa s nami nedávno podelili o nové detaily a my sme sa tak konečne dozvedeli niečo viac o ich budúcom fungovaní.

Na začiatok si trochu pripomeňme situáciu po vydaní posledného DLC pre tretí Bioshock. Písal sa rok 2014. Štúdio vtedy prišlo takmer o všetkých zamestnancov a zostalo iba 15 najdôležitejších postáv. Dôvodom bola zrejme vyčerpanosť po dlhom vývoji tretieho Bioshocku a sám Ken Levine to viac-menej potvrdil. Život herného vývojára skrátka nie je vždy prechádzka ružovou záhradou a je pochopiteľné, že viacerí si chceli dať oddych. Nedávno však zverejnili novú webstránku a my sa tak dozvedáme zopár noviniek.

Asi tá najpodstatnejšia informácia je zmena názvu celého štúdia. Irrational Games sa totiž zmenilo na Ghost Story. Toto môžeme vnímať ako hrubú čiaru za bývalými úspechmi a snahu vybrať sa iným smerom. Základ “nového” štúdia tvorí 12 veteránov z minulých čias, pričom na čele by mal byť samotný Ken Levine. Zbytok tímu je však tvorený novými zamestnancami. Ich budúce hry by mali údajne zaujať hlavne fanúšikov série Bioshock, ale aj zatiaľ nezainteresovaných hráčov. Štúdio sa chce zamerať rovnakou mierou na hrateľnosť ako aj na príbeh a bude sa snažiť priniesť nám pohlcujúci príbehový zážitok.

Aj keď dostupné informácie neznejú príliš odlišne od doterajších hier Irrational Games, nám k spokojnosti úplne postačí podobne kvalitný titul ako Bioshock: Infinite alebo System Shock 2.

Komentuj!

O autorovi

Od malička ho pohltila vášeň pre hry. Dorastal s klávesnicou a myšou v rukách a ani v dospelosti sa ich nevzdal. Okrem mladíckeho zaváhania v podobe Playstation 2 je verný hraniu na PC. Obľubuje hlavne RPG alebo simulátory, ale nepohrdne ani dobrou FPS či stratégiou. Svoj čas momentálne okrem hrania investuje aj do štúdia.

Súvisiace príspevky