Register

A password will be e-mailed to you.

Titul NieR: Automata sa pomaly blíži k svojmu vydaniu, v krajine vychádzajúceho slnka si hra odbije svoju premiéru už tento mesiac, no my si budeme musieť počkať až do 10. marca. Ak ste náhodou o hre nepočuli tak vedzte, že ide o spin-off k sérii Drakengard, ktorá sa do dnešného dňa dočkala troch dielov a jedného spin-offu, ku ktorému už onedlho pribudne práve NieR: Automata.

NieR: Automata je akčné RPG, ktoré však skôr pripomína hack and slash akcie, nakoľko niektoré situácie sa bez zbesilých súbojov nevyriešia. Ostatne ide o titul štúdia PlatinumGames, ktoré má na svojom konte hry ako Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance, Transformers: Devastation atď.. Okrem NieR: Automata toto štúdio pripravovalo aj titul Scalebound, ktorý mal vyjsť exkluzívne pre konzolu Xbox One a PC, no žiaľ sme sa nedávno dočkali oznámenia, ktoré prinieslo smutnú správu o zrušení tohto zaujímavého počinu.

NieR: Automata však nič podobné nečaká a hra určite vyjde. Titul nadviaže na jeden z koncov hry NieR, ktorá vyšla v roku 2010 pre PlayStation 3 a Xbox 360. Pôvodnú hru však vytvorilo iné štúdio a PlatinumGames majú trochu odlišnú víziu, ako toto univerzum poňať, a preto nebude nutné poznať príbeh predošlých hier zo sveta Drakengardu. Čo sa príbehu týka, tu je dôležité vedieť, že hra sa zaoberá konfliktom medzi zvyškami ľudstva a armádou strojov z iného sveta. Invázia strojov donútila ľudstvo odísť na Mesiac, no ľudia sa nechcú vzdať, a preto pošlú späť na Zem bojových androidov nazvaných YoRHa. Androidi nemajú pravé mená a ani povolené žiadne emócie, čo by im malo byť na prospech, aspoň teda čo sa bojov týka. Hlavnou hrdinkou bude android YoRHa No. 2 Model B, skrátene 2B, no počas hry sa stretneme aj s ďalšími modelmi. Viac sa dozvieme priamo z hry, no pokiaľ vlastníte PlayStation 4, mali by ste zamieriť do PS Store, kde nájdete demo. Hra určite stojí za vyskúšanie, výborne sa hrá a súboje sú skutočne zábavné.

Iba pred pár dňami sa na internet dostalo video od amerického PlayStation kanálu na YouTube, ktoré prezentuje odlišnú časť hry od tej, ktorú si možno vyskúšať v demoverzii. Vo videu samozrejme nemôžu chýbať súboje s rozličnými nepriateľmi, no priestor dostal aj prieskum pomerne rozľahlých prostredí. Viac však už vo videu…

Na záver iba pripomíname, že hra vychádza, aspoň čo sa konzol týka exkluzívne pre PlayStation 4, no niekedy neskôr v tomto roku sa objaví aj PC verzia. Keďže hra v Japonsku vychádza skôr, na svete je už aj prvé hodnotenie od magazínu Famitsu, kde si hra odniesla známku 39/40 (konkrétne išlo o hodnotenia 10/10/9/10). Z recenzie vyplynulo, že ak budete chcieť dosiahnuť všetky konce, budete na to potrebovať približne 30 hodín. Jediná vec, ktorá by mohla byť zlepšená sú nahrávacie časy, no pravdepodobne nepôjde o nič katastrofálne. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa máme na čo tešiť…

Komentuj!