Register

A password will be e-mailed to you.

Bude Windows 10 emulovať hry z Xbox 360? Presne takú otázku zodpovedal Phil Spencer, vedúci oddelenia Xboxu na svojom Twitter účte. 

Otázka znela, či niekedy bude Windows 10 podporovať spätnú kompatibilitu na hry z predošlej generácie konzol, konkrétne Xbox 360. Vieme, že najnovší Windows je ku konzolám od Microsoftu asi najbližšie spomedzi všetkých operačných systémov, ktoré na trhu máme. Phil síce priamo neodpovedal, jeho odpoveď smerovala k terajšej vlajkovej lodi Xbox One. Ten má svoju hardwarovú a softwarovú výbavu viac prispôsobenú na podobné akcie. PC a konkrétne Windows 10 by potreboval mnohonásobné úpravy a samozrejme čas a peniaze na to, aby táto skutočnosť bola možná. Za hlavný problém považuje rôznorodosť konfigurácii PC hardwaru naprieč hráčskym spektrom.

phil spencer

Z tejto odpovede možno dedukovať, že v najbližšej dobe sa nič podobné nechystá, čo sme asi samozrejme všetci tušili. V čom bola táto otázka pre nás hráčov prínosná je to, že Spencer na druhej strane ani nevyvrátil, prípadne úplne nedementoval tento nápad. V blízkej dobe teda neuvidíme staršie klasiky z Xboxu 360 na PC, ale táto možnosť aspoň existuje. Aktuálne oddelenie Xboxu má v hľadáčiku iné plány a pre Windows 10 sa pripravuje update s názvom Creators. Ten má na PC priniesť mnoho nových možností a vychytávok, ako napríklad vlastný interface spolu s podporou pre VR a AR headsety. Nuž, vyzerá to tak, že Microsoft viac zaujíma alternatívna realita, čomu napovedá aj rozbehnutá spolupráca s viacerými hardwarovými výrobcami.

Komentuj!