Register

A password will be e-mailed to you.

Filmy podľa hier to nemajú ľahké. Väčšinou nie kvôli tomu, že by o ne hráči nemali záujem, no skôr je to zapríčinené ich nevalnou kvalitou. Séria Resident Evil sa dočkala ako klasického hraného filmu, respektíve teda celej série filmov (vraj záverečný diel s názvom Resident Evil: Posledná kapitola vtrhne do kín už tento mesiac), tak i animovaných filmov, pričom práve tie animované patria k tomu lepšiemu, čo sa na poli filmov podľa hier urodilo.

CGI film s názvom Resident Evil: Vendetta, v Japonsku známy ako Biohazard: Vendetta je tretím animovaným filmom na motívy hernej série Resident Evil / Biohazard. Oba predošlé snímky – Resident Evil / Biohazard: Degeneration a Resident Evil / Biohazard: Damnation boli príjemné počiny, ktoré fanúšikom série robili skôr radosť, a preto sa do filmu vkladajú omnoho väčšie nádeje, než do spomínanej Poslednej kapitoly.

Capcom spoločne s ďalšími tímami priamo dohliadajú na to, aby tento film uzrel svetlo sveta v máji 2017 (réžia Takanori Tsujimoto) a ukázal, že aj filmy späté s hrami majú čo ponúknuť. Aby sa na film nepozabudlo, tvorcovia nám priniesli prvý oficiálny trailer, na ktorý sa môžete pozrieť nižšie.

Približne minutú aj pol dlhá upútavka prináša so sebou pomerme slušnú porciu materiálu, z ktorého si môžete urobiť ako – taký obraz o tom, čo možno od filmu očakávať. V ukážke nechýbajú ani staré známe postavy ako Chris Redfield, Leon Kennedy a Rebecca Chambers. Hlavným nepriateľom bude priekupník na čiernom trhu menom Glenn Arias. Ako to býva zvykom pri všetkých zločincoch podobného kalibru, cieľom Ariasa bude zničenie sveta. Predchádzajúce dva filmy rešpektovali príbehovú líniu hier, a preto to ani pri Vendette nebude inak. Film by mal premostiť vniknutú medzeru medzi hrami, konkrétne medzi 6. a 7. dielom Resident Evil. Je trochu škoda, že film nevyjde pred zahájením predaja Resident Evil VII: biohazard, no takto aspoň budú mať fanúšikovia o dôvod viac sa na film pozrieť a doplniť si medzery v príbehu. Ktoré, hra pravdepodobne neprezradí.

Komentuj!