Register

A password will be e-mailed to you.

Každoročne sme my, herní fanúšikovia zasypávaní novinkami o hrách, ktoré pre nás herní vývojári chystajú. Či už je to najväčšia výstava hier E3 alebo Playstation Experience, všade sa zídu tí najznámejší ale aj menej známi tvorcovia aby odprezentovali svoje výtvory. Ani minulý rok nebol výnimkou a svetu sa ukázalo veľké množstvo kvalitných titulov. Hoci povedal by som, nebolo ich tak veľa ako po minulé roky, kvalita predčila kvantitu, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Je celkom možné, že herní vývojári sa poučili z chýb z minulosti alebo proste už toľko neexperimentujú a snažia sa vydať iba zaručenú kvalitu. Uvidíme, čo nás čaká a neminie v tomto roku no verím, že sa máme na čo tešiť. Ako vyzerá 20 najočakávanejších hier roku 2017  podľa nášho portálu?

1. Mass Effect: Andromeda

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Ďalší v poradí už štvrtý diel tejto hernej série by mal uzrieť svetlo sveta už v marci 2017. Doterajšie časti zožali obrovský úspech a mnohými hráčmi bola hra Mass Effect považovaná za najlepšie sci-fi RPG aké kedy vzišlo. Andromeda sa bude odohrávať dlho po pôvodnej trilógii a zahráme si za úplne novú hlavnú postavu. Budeme si môcť vybrať medzi mužom a ženou a spoznáme celkom nových spolubojovníkov. Bioware naviac spomenuli, že je to najväčšia hra, na akej kedy robili.

Predpokladaný dátum vydania: Marec 2017

2. Prey

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Vesmírna Sci-Fi strieľačka bola pre svojich tvorcov z Bethesda Softworks naozaj ťažkým orieškom. Až natoľko, že ju po niekoľkoročnom trápení museli prenechať na vývoj svojim kolegom z Arkane Studios. Po rokoch odkladov však vývoj pokročil a vyzerá to tak, že konečne budeme svedkami zrodu pokračovania titulu z roku 2006. Aj keď vlastne nepôjde o klasické pokračovanie, skôr o novú verziu pôvodného príbehu.

Predpokladaný dátum vydania: Prvý alebo druhý štvrťrok 2017

3. Resident Evil VII: biohazard

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Starý známy Resident Evil prichádza s ďalším pokračovaním, no strach, ktorý nám bude naháňať, bude tentokrát ešte citeľnejší než tomu bolo doteraz. Prichádza totiž s novinkou, ktorou je pohľad z prvej osoby, čo je v tejto hernej sérii nezvyklé. Nebude chýbať ani podpora virtuálnej reality, čo zážitok z agónie ešte umocní. Tvorcovia avizujú návrat ku koreňom, čo je veľkým plusom najmä pre pamätníkov prvých častí, v ktorých bolo omnoho viac logických úloh a hra bola celkovo obtiažnejšia.

Dátum vydania: 24. január 2017

4. For Honor

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Stredoveká rúbačka ako by sa dal nazvať tento počin, vychádza už vo februári a ponúka zaujímavé no aj veľmi brutálne súboje so zbraňami charakteristickými pre stredovek. Sekery, šable, meče, palcáty a mnoho iných zbraní si budeme môcť vyskúšať v súboji muž proti mužovi, ale aj pri masových bojoch. Užijete si súboje, kde sa proti sebe stretnú desiatky ba až stovky mužov, odhodlaných bojovať na život a na smrť.

Dátum vydania: 14. február 2017

5. Nioh

Platforma: Exkluzívne pre PS4

Zaujímavá bojovka zo samurajského prostredia bola svetu predstavená už v roku 2004. Odvtedy však prešla mnohými zmenami a momentálne veľmi reálne, že si ju čoskoro zahráme, nakoľko k dispozícii je už aj hrateľné demo. Hra má ponúknuť dlhočiznú hernú dobu a potrápi nás obtiažnosť porovnateľná so sériou Dark Souls.

Dátum vydania: 9. február 2017

6. Sniper: Ghost Warrior 3

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Zase a znova sa vžijeme do roly tichého zabijaka v poradí už treťom pokračovaní tejto úspešnej videohernej série. Ocitneme sa na východnom fronte počas studenej vojny, kde medzi sebou súperia Rusi a Američania. Novinkou bude výroba vlastných predmetov a čaká na nás svet s rozlohou 27 km štvorcových. Poľské štúdio CI games skrátka chce svetu ukázať, že sa dokáže rovnať s aj s tými najkvalitnejšími AAA titulmi. Podarí sa im to?

Dátum vydania: 4. apríl 2017

 7. Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platforma: Nintendo Wii U, Nintendo Switch

Nová legenda o Zelde by mala ponúknuť naozaj rozsiahly herný svet a veľké množstvo hlavných ale aj vedľajších úloh. Mal by vám umožniť prechádzať sa širokými pláňami, preskúmavať hlboké lesy a užívať si graficky krásne spracované prostredie s pestrou paletou farieb. Nová Zelda nebude len o rozprávkovom príbehu ale aj množstve logických úloh a labyrintov. Obrovský herný svet by vás mal okamžite vtiahnuť do deja a autori hry sľubujú, že nová Zelda bude atmosférou ďaleko viac prevyšovať svojich predchodcov.

Predpokladaný dátum vydania: Marec 2017

 8. Escape from Tarkov

Platforma: PC

Veľmi zaujímavo vyzerajúca FPS strielačka s RPG prvkami by mohla s veľkou pravdepodobnosťou vyjsť už v roku 2017. Odohrávať sa bude ,ako je už z názvu zrejmé, v Rusku. Odkázaná bude na internetové pripojenie a ako ako v každej správnej MMO akcii budete plniť misie za pomoci vašich internetových spolubojovníkov. Hra ponúkne niekoľko herných režimov, pričom primárny bude príbehový režim, ktorý však nebudete môcť absolvovať samostatne, ale taktiež v spoločnosti spoluhráčov.

Predpokladaný dátum vydania: 2017

 9. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

Platforma: PC, PS4, Xbox One

V Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands sa stanete súčasťou proti-drogového špeciálneho komanda, ktoré je vyslané do Bolívie. Vašou úlohou bude  zničiť spoluprácu drogových kartelov a zamedziť korupcii vládnych predstaviteľov. Čaká nás fotorealistická grafika, dažďové pralesy, rozsiahle púšte a široko tiahnuce sa pohoria. Hra naviac ponúkne otvorený svet, takže zabudnite na linearitu, tu si viac užijete voľný pohyb po svete v štýle Metal Gear Solid V: Phantom Pain.

Predpokladaný dátum vydania: Marec 2017

 10. Days Gone

Platforma: Exkluzívne pre PS4

Hra Days Gone bola svetu predstavená na tohtoročnej E3, no zatiaľ o nej veľa nevieme. Doteraz známe informácie prezrádzajú, že sa jedná o post-apokalyptickú akčnú adventúru, v ktorej však nebudeme bojovať proti živým-mŕtvym ale proti mutantom. Hra na prvý pohľad pripomína The Last Of Us, možno je to aj hlavným hrdinom, ktorý podobne ako Joel, hľadá dôvod žiť.  Autori sľubujú pútavý príbeh zasadený  do krásnych grafických scenérií spustošeného sveta a chýbať nebude ani multiplayer.

Predpokladaný dátum vydania: 2017

11. Vampyr

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Hororová hra Vampyr sa odohráva v Londýne v období po prvej svetovej vojne. Krajina je zničená, a aby toho nebolo málo, život ľuďom znepríjemňujú upíri. Vy, ako doktor máte plné ruky práce. Musíte liečiť ranených a zároveň sa vysporiadať so španielskou chrípkou. No zrazu cítite, že sa vo vás niečo zmenilo. Chuť po krvi je čoraz väčšia a stáva sa z vás upír. Počas celej hry budete mať možnosť rozhodovať sa koho zabiť a koho nechať žiť. Vampyr by mal ponúknuť mix akcie a RPG a hra sa zatiaľ javí veľmi nádejne. Snáď to autorom Life is Strange zase raz vyjde.

Predpokladaný dátum vydania: 2017

 12. God of War

Platforma: Exkluzívne pre PS4

Príbeh sparťanského generála Kratosa, asi najbrutálnejšieho a najobávanejšieho generála v histórii Sparty, pokračuje. No tentokrát nám ho tvorcovia hry naservírujú celkom iným spôsobom a to z pohľadu otca. Kratos je v pokročilom veku a snaží sa odovzdať všetky svoje skúsenosti svojmu synovi. Spoločnosť Sony svojim fanúšikom sľubuje rozsiahly herný svet, hlboký príbeh a dlhú hrateľnosť, spojenú s množstvom vedľajších misií. Avizovaný je odklon od pôvodného príbehu a už z hernej ukážky je zrejmé, že hra prechádza do takzvaného pohľadu tretej osoby.

Predpokladaný dátum vydania: 2017

 13. Horizon Zero Dawn

Platforma: Exkluzívne pre PS4

Nádherne graficky spracovaný svet Horizon Zero Dawn bol svetu predstavený na tohtoročnej výstave E3. V hre sa zmocníme úlohy mladej lovkyne Alloy, ktorá sa snaží zistiť niečo viac o sebe samotnej. Hra sa odohráva v ďalekej budúcnosti a po svete kráčajú rôzne mechanické stvorenia, ktoré pripomínajú dinosaury. Tvorcovia hernej série Killzone sa snažia vytvoriť najlepšie vyzerajúcu hru, aká kedy na Playstation vznikla. Budú úspešní? Očakávania nie sú práve malé.

Predpokladaný dátum vydania: Marec 2017

 14. Project Wight

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Survival horor, v ktorom si zahráte za netvora je situovaný do vikingskej histórie. Jedná sa o otvorenú  akčnú hru z pohľadu prvej osoby, kde nesmú chýbať fantasy prvky a množstvo nadprirodzených bytostí. Hoci to žánrovo nebude klasická hororová hra, mystická atmosféra a temné lokality budú navodzovať dojem strachu a zatiaľ to vyzerá tak, že sa môžeme tešiť na vydarený titul. Na bližšie informácie si však budeme musieť počkať, nakoľko zatiaľ herné štúdio The Outsiders je pomerne skúpe na slovo.

Predpokladaný dátum vydania: 2017

15. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Platforma: Exkluzívne pre PS4

Známa trilógia Crash Bandicoot príde už čoskoro opäť na PS4 a hrateľnosťou sa bude snažiť rovnať aj s novodobými hrami. Samozrejme nebudú chýbať ani početné vizuálne vylepšenia, takže hra by mala v novom grafickom kabátiku vyzerať naozaj na úrovni, čo potvrdzuje aj najnovší trailer. Vylepšená kompilácia bude obsahovať diely Crash Bandicoot 1, Cortex Strikes Back a Warped.

Predpokladaný dátum vydania: 2017

16. Red Dead Redemption 2

Platforma: PS4, Xbox One

Pokračovanie kultového westernu nás znova zavedie na divoký západ, ukáže prekrásne scenérie a ponúkne hlboký a veľmi pútavý príbeh plný emócií. Veľa informácii taktiež nevieme, kedže Rockstar Games nám toho okrem traileru veľa neponúkli, no všetkým je už teraz jasné, že o kvalitu je zaručene postarané.

Predpokladaný dátum vydania: Jeseň 2017

 17. South Park: The Fractured But Whole

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Uletená RPG hra South Park prichádza so svojím pokračovaním na ktorom sa však už tentokrát nepodieľa Obsidian Entertainment. No nakoľko pri titule stále ostali duchovní tvorcovia South Parku, Matt Stone a Trey Parker, o kvalitu sa asi nemusíme báť.  The Fractured but Whole sa  už nebude točiť o súboji ľudí a elfov a deti sa tentoraz rozhodnú hrať sa superhrdinov. Nový South Park teda sľubuje nielen mnoho dvojzmyslov a sarkazmu, ale aj uťahovanie si z komiksových trendov súčasnosti.

Predpokladaný dátum vydania: Q1 2017

 18.  Overkill’s the Walking Dead

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Po neveľmi vydarnom The Walking Dead: Survival Instinct a sérii od Telltale Games sa dočkáme aj nového pokusu situovaného do sveta sužovaného zombie apokalypsou. Hra podľa komiksovej či seriálovej predlohy bude kooperatívnou strieľačkou z pohľadu prvej osoby a za jej vývojom stojí Starbreeze Studios. Spája niekoľko žánrov a tešiť sa budeme môcť aj na RPG prvky či stealth momenty. Tvorcovia priamo spolupracujú s Robertom Kirkmanon a preto je celkom reálne, že sa v hre stretneme aj s postavami známymi z komiksu.

Predpokladaný dátum vydania: 2017

 19. Shenmue 3

Platforma: PC, PS4

V poradí už tretie pokračovanie krásnej a atmosferickej adventúry Shenmue doteraz vyzbieralo prostredníctvom portálu Kickstarter viac ako 6 a pól milióna dolárov, čo je absolútny kickstarterový rekord. Ten kto obľubuje podobné hry zo starej školy, pochádzajúce z Japonska, v ktorých sa skĺbi filozofia s bojovým umením a k tomu sa pridáva hlboký príbeh, sa zrejme má na čo tešiť. Tvorcovia hry neustále informujú o svojom napredovaní vo vývoji a po dlhých rokoch je konečne reálne, že tento tretí diel tejto série zazrie svetlo sveta.

Predpokladaný dátum vydania: December 2017

20. The Last Of Us Part 2

Platforma: Exkluzívne na PS4

Naughty Dog predstavil asi najväčšie prekvapenie výstavy Playstation Experience – pokračovanie príbehu obľúbenej a všetkým známej dvojice Joela a Ellie. Objavíme sa v post-apokalyptickom svete a znova sa budeme snažiť nájsť zmysel života, hoci sa zdá byť všetko stratené. Podľa doteraz známych informácii, sa tentokrát chopíme úlohy  o niečo staršej Ellie, ktorá bude mať 19 rokov. Príbeh bude nadväzovať na udalosti z prvej časti hry a hra samotná pobeží na vylepšenej verzii Naughty Dog enginu, ktorý bol použitý aj v hre Uncharted 4. Vývojári však sľubujú ešte prepracovanejší vizuál a nakoľko je hra v ranej fáze vývoja, dúfajme, že sa na nej ešte poriadne vyhrajú.

Predpokladaný dátum vydania: 2017 (skôr však 2018, no išlo by o príjemné prekvapenie)


Ako môžete vidieť, v tomto roku nás čaká niekoľko veľmi zaujímavých videoherných kúskov a to vrátane pokračovaní klasík a iných úspešných hier. Nakoľko je mnoho titulov ešte iba v plienkach, je veľmi otázne, koľko z nášho zoznamu skutočne vyjde. Medzi ďalšie zaujímavo pôsobiace ohlásené tituly, ktoré by mohli vyjsť v roku 2017, patria napríklad Kingdom Come: Deliverance, Detroid: Become Human, Death Stranding, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Elex, či Star Wars Battlefront 2. Na čo sa tešíte najviac vy osobne?

Komentuj!