Register

A password will be e-mailed to you.

Nintendo konečne prezradilo detaily o svojom novom hybridnom zariadení s podnázvom Switch. Už onedlho si budeme môcť zahrať tie najlepšie herné klasiky a to nie len na našich televízoroch ale aj prostredníctvom prenosnej konzoly. Vyrazte do ulíc s tými najzábavnejšími hrami vo vrecku, alebo si skráťte čakanie na zastávke s vašou obľúbenou hernou peckou. 

Po dlhom čakaní je teda jasné, že očakávať naskladnenie nového Nintenda môžeme už v marci 2017. Nové zariadenie sa zdá byť revolučné a ako sme mohli vidieť v doteraz uverejnenom oficiálnom videu, prechod k handheld konzole je pomerne hladký. Nintendo chce podľa predstaviteľov poskytnúť hráčom slobodu a to tak, že si svoje obľúbené konzoly vezmú do ulíc a využijú všetky ich výhody kedykoľvek a kdekoľvek sa budú nachádzať. Následne, keď prídu domov, položia svojich miláčikov do dokovacej stanice kde sa bude nabíjať a oddychovať. Ak sa však rozhodnú hrať ďalej, pripoja si konzolu k TV a pokračujú vo svojom šantení.

20-121525-nintendo_s_switch_system_looks_incredible

Prečo ten príznačný a pomerne výstižný názov Switch? No pretože nové Nintendo bude vo svojej podstate tablet, ku ktorému jednoduchými krokmi pripojíte zopár dielov (joy-con) a je z neho plnohodnotný gamepad pripravený na hranie. Ak sa rozhodnete hrať spolu so svojimi kamarátmi na vašej TV, bude možné pripojiť až štyri klasické Nintendo ovládače. Vaša obľúbená konzola bude podporovať aj všetkým známe cartridge.

Tvorcovia konzoly prisľúbili bohatý prídavný obsah, ktorý bude šírený prostredníctvom špeciálnych herných pamäťových kariet. Medzi hrami nebude chýbať The Legend of Zelda: Breath of the Wild, no Skyrim či NBA 2k17, ktoré sú vidieť vo videu sú zatiaľ otázne. Ak sa Skyrimu dočkáme, tak asi v pozmenenej podobe, zatiaľ sa ani samotná Bethesda v tomto smere úplne presne nevyjadrila. Určite nebude chýbať Mario, ktorý je pre Nintendo kľúčový, no a zase taký Ubisoft by mal priniesť Assassin’s Creed, avšak taktiež zatiaľ nevieme, či nový diel, alebo iba port staršej časti.

Graficky budú hry na veľmi dobre úrovni, o čo sa postará procesor Tegra od spoločnosti NVidia.

nintendoswitch2

Cena

Cena zariadenia by sa podľa dohadov mala pohybovať v rozmedzí medzi 249 € až 299 € v závislosti od obchodu. Už teraz máme možnosť si túto konzolu predobjednať a takmer všetky obchody avizujú uvedenie na trh ku koncu marca 2017. Čo sa týka ceny, podľa môjho názoru je veľmi priaznivá, pretože v porovnaní s cenovo zníženými konzolami PS4 a Xbox One bude mať fanúšik väčšiu možnosť zvoliť si, čo je pre neho najzaujímavejšie.

nintendo-switch-14

Obsah balenia a prídavný hardware

V štandardnom balení budeme mať k dispozícii okrem tabletu (6,2 palcov) a joy-con súčastí aj dva nové menšie herné ovládače, označené ako Joy-Con (R) a Joy-Con (L). Okrem toho bude podporovať aj Switch Pro Controller, ten však bude potrebné si dokúpiť. Tvorcovia sľubujú veľké množstvo prídavného hardwaru a vylepšení.

slack-imgs-1-com-0

Hry

Nové Nintendo budú hrami podporovať tí najlepší herní vydavatelia ako sú Activision, Sega, Konami, Bethesda, Capcom, Squace Enix, Namco, Codemasters či EA. Switch bude ponúkať aj rad exkluzivít, ktoré budú vytvorené špeciálne pre tento typ konzoly. Je dôležité, aby Nintendo nestratilo podporu vývojárov tretích strán, inak by to mohlo Switchu podraziť nohy. Táto situácia sa stala pri Nintendo Wii U, čo konzolu viac – menej pochovalo pre širšiu verejnosť. Snáď na tom bude Switch lepšie…

screen_shot_2016-10-20_at_11-24-20_am-0

Super Mario pre Switch

Nintendo ukázalo veľmi krátky trailer v ktorom potvrdilo, že pracuje na novej Mario hre. Hra by sa mala niesť v podobnom duchu ako Super Mario 64 či Super Mario Galaxy, teda bude sa jednať o 3D plošinovku. Podporovať bude aj kooperatívny režim a zasadená bude pravdepodobne do Mexika.

Splatoon pre Switch

Hra Splatoon bola vydaná už v roku 2015 na Nintendo Wii U a mnohí ju považovali za jednu z najlepších hier pre túto konzolu. Teraz prichádza aj na Switch a my si znova užijeme značkovanie územia farebnými strelami a hodiny zábavy. Hra bude samozrejme podporovať multiplayer, bezplatné aktualizácie, nové herné režimy a dokonca bude možné prepojiť dve konzoly súčasne.

Mario Kart pre Switch

Podľa veľmi stručných informácii už vieme, že nový Mario Kart sa objaví aj na Switch-i. Bude však o niečo iný ako na predchádzajúcich konzolách, hoci sa veľmi podobá hre Mario Kart 8, ktorá vyšla na Wii U. Novinkou bude ďalšia hrateľná postava, ktorou bude King Boo. Teraz budeme môcť držať až dve položky súčasne a pribudnúť má aj niekoľko ďalších možností a herných režimov. Nakoľko však hra veľmi pripomína osmičku, je celkom možné, že sa bude jednať len o akúsi expanziu / port na Nintendo Switch.

Pokémon pre Switch

Doteraz boli všetky Pokémon hry robené výhradne pre prenosné zariadenia. Teraz, prechodom na “hybridnú” konzolu sa z tejto hry stáva plnohodnotný herný titul na veľkej obrazovke. Na novej konzole uvidíme hru vo vylepšenom grafickom kabáte a očakávať ju môžeme koncom roka 2017.

Just Dance 2017

Výkonný riaditeľ Ubisoft EMEA Alain Corre prezradil, že jeho štúdio intenzívne pracuje na novej hre pre Nintendo Switch. Verí, že pritiahne stovky hráčov, ktorí túto hru obľubovali už na Nintendo Wii U.

Dragon Quest X a XI

Japonské gigantické RPG Dragon Quest X a Dragon Quest XI znova ožijú a dorazia na novú konzolu Switch. Oznámilo to herné vydavateľstvo Square Enix. Prvá spomínaná časť je doteraz dostupná iba v Japonsku a druhá je avizovaná aj na PS4 a 3DS v máji 2017. Podľa informácií, hra bude na každej platforme niečim iná a hoci nebudú ponúkať celkom rovnaký zážitok, budú sa navzájom dopĺňať.

NBA 2K

Hoci konzoly Wii U a Wii neboli veľmi športovo založené, Swich bude ponúkať aj niekoľko športových kúskov. Nový prvok hrateľnosti, kedy bude každý hráč mať možnosť hrať proti oponentovi na svojej konzole, určite poteší nejedného basketbalového fanúšika.

Super Smash Bros. pre Switch

Jedna z najobľúbenejších herných sérii Super Smash Bros prichádza aj na Switch. Podľa vydavateľov sa však bude jednať o celkom novú hru a nie iba o port tej pôvodnej. Presný dátum ešte nepoznáme, no môžeme potvrdiť, že prognózy a plány spoločnosti Bandai Namco takmer vždy vychádzajú.

Beyond Good & Evil 2

Pokračovanie veľmi úspešnej prvej časti hry z roku 2003 bolo avizované ešte v roku 2007, no vtedy ostalo mnoho fanúšikov sklamaných, nakoľko vývoj ostal stáť. V januári 2017 však Laura Kate Dale potvrdila, že hra bola posunutá pre Nintendo Switch. Internetom kolujú informácie, že hra vyjde s 12 mesačnou exkluzivitou pre Switch a až následne vyjde pre PS4, Xbox One a PC. Prvý diel v predajoch veľmi nezažiaril, čiže exkluzivita pre Nintendo nemusí byť správnym krokom, no nechajme sa prekvapiť, možno to tentokrát vyjde.

Doteraz známe informácie prezrádzajú, že budeme mať dočinenia s veľmi nádejnou a zaujímavou konzolou, ktorá by mohla byť zdatným konkurentom súčasne vládnúcim konzolám. Rozšírené možnosti hrania doma aj na cestách, tie najkvalitnejšie herné tituly a hodiny zábavy, na to všetko nás vydavatelia lákajú a nám ostáva dúfať, že sa vydanie neposunie a cena ostane rovnaká. Pravdu rozlúskneme už zajtra, nakoľko má Nintendo naplánovanú veľkú prezentáciu Switchu, kde nám potvrdí / vyvráti všetky dohady, ako napríklad cenu, dátum vydania, technické špecifikácie zariadenia, launchové hry a pod.. Čo myslíte, vyjde to Nintendu tentokrát?

 

 

Komentuj!