Register

A password will be e-mailed to you.

O hre Rime možno veľa z vás nevie, avšak prvýkrát sa ukázala už na Gamescome v roku 2013. Odvtedy sa po nej zľahla zem a autori sa teraz konečne podelili o viac detailov o titule, ktorá by mal vyjsť už v tomto roku.

Za hrou stojí španielske štúdio Tequila Works, ktoré má za sebou vydarenú zombie hru Deadlight. Ich najnovší počin Rime má však vyššie ambície a pôvodne sa malo jednať dokonca o exkluzivitu pre PS4. Žánrovo by hra mala zapadnúť do exploratívnych adventúr, kde bude treba občas vyriešiť aj logické problémy. Tieto informácie vyplávali na povrch už v roku 2013. Pôvodný trailer sľuboval zaujímavú grafickú štylizáciu. Odvtedy sme však o hre vôbec nepočuli.

rime_environmentalart_stage1__beachNedávno sa však autori konečne ozvali. Po dlhom vývoji sa Sony rozhodlo upustiť od exkluzivity a Rime preto vyjde aj na ostatné platformy, teda PC, Xbox One a Nintendo Switch. Hra by mala vyjsť už v máji a z dostupných informácií to vyzerá na silnú inšpiráciu titulmi ako Ico alebo The Last Guardian. Ostatne, podľa priloženého traileru môžete hru posúdiť i sami.

Komentuj!