Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Sony Interactive Entertainment (SIE) oznámila, že počas uplynulých vianočných sviatkov zaznamenala masívnu predajnosť zábavného systému PlayStation®4 (PS4™) a hier, ktoré sú pre tento systém určené. Pre divíziu PlayStation sú to určite skvelé správy a iba to jasne dokazuje, aký vydarený rok má japonský gigant za sebou.

Aby sme však boli konkrétnejší, v reči čísel to znamená, že:
• počas vianočnej sezóny 2016 bolo predaných viac ako 6,2 milióna kusov PS4,
• k 1. januáru 2017 bolo úhrnne celosvetovo predaných viac než 53,4 milióna kusov PS4,
• úspešná predajnosť bola počas vianočnej sezóny 2016 zaznamenaná aj v prípade hier určených pre PS4. K 1. januáru 2017 sa celosvetovo predalo viac ako 50,4 milióna kópií v maloobchodných predajniach a prostredníctvom PlayStation®Store. Predajnosť hry UNCHARTED 4: A Thief’s End dosiahla k 21. decembru 2016 úhrnne viac ako 8,7 milióna kópií celosvetovo.

ds4-v2
„Sme nesmierne vďační za obrovskú podporu našich fanúšikov a partnerov, vďaka ktorým sa toto vianočné obdobie stalo tou najlepšou sezónou v našej histórii.” povedal Andrew House, prezident a globálny CEO spoločnosti Sony Interactive Entertainment. „Aj počas tohto roka plánujeme podporovať rozmach platformy, a to tým, že rozšírime portfólio hier pre PS4, ponúkneme revolučné herné zážitky vďaka systému virtuálnej reality PlayStation VR a PlayStation4 Pro. Naďalej sa budeme vytrvalo snažiť o to, aby PS4 bola tým najlepším miestom na hranie.”

Zdroj: Tlačová správa

Komentuj!