Register

A password will be e-mailed to you.

Každý z nás, zanietených hráčov, určite vníma nežnejšie pohlavie v počítačových hrách veľmi pozitívne. Obzvlášť v dnešnej dobe sa s nimi vedia tvorcovia naozaj vyhrať a chvíľami pôsobia naozaj ako živé stvorenia z mäsa a kostí. V minulosti sme sa už venovali sexi akčným hrdinkám, v tomto špeciáli sa pre zmenu na zameriame na pätnásť ďalších sympatických ženských protagonistiek z videohier, ktoré v nás zarezonovali pravdepodobne najviac. 

1) Elizabeth (Bioshock Infinite)

Elizabeth bola v hre Bioshock unesená do nebeského mesta Columbia a je tam väznená proti svojej vôli. No aj napriek tomu sa snaží užívať si život plnými dúškami, je mladá a energická, na prvý pohľad bezstarostná. Niekto by povedal, že je detinská no práve tá jej umiernená povaha z nej robí veľmi sympatické dievča, ktoré vám bude robiť spoločnosť počas celej hry a musím povedať, že ide veľmi príjemnú spoločnosť.

elizabeth

2) Elena Fisher (Uncharted séria)

Elena nie je žiadnou akčnou hrdinkou no je veľmi dobrodružnej povahy, podobne ako hlavný hrdina hry, Nathan Drake. Tí dvaja majú toho naozaj veľa spoločného, dobre si rozumejú a práve preto tvoria zohratý pár. Elena, povolaním reportérka sa často púšťa do nebezpečných situácii a nebojí sa riskovať aj holý život. Ako spoločník vás bude sprevádzať v každej zo štyroch častí hry.

elena

3) Anya Oliwa (Wolfenstein: The new Order)

Anya je veľmi šikovná a cieľavedomá mladá žena. Pochádza z Poľska, vyrastala v lekárskej rodine a počas druhej svetovej vojny študovala na univerzite. Nešťastné udalosti ju prinútili pripojiť sa k proti-nacistickému odboju, v ktorom pôsobil aj kapitán B.J. Blazkowicz Hoci spočiatku pôsobí ako plaché a poddajné žieňa, časom uvidíte, že sa vie zmeniť na nepoznanie.

tumblr_n8a6abhjwp1qebkzwo4_500

4) Amanda Cartwright (Sleeping Dogs)

Amanda je Američanka, ktorá po štúdiu na univerzite pracuje ako reportérka. Rozhodne sa cestovať po svete a pritom navštívi aj Hong Kong, kde pôsobí náš hlavný hrdina ako dvojitý agent. Do oka vám padne ihneď, keď sa náhodne stretnete po tom, čo hľadá školu bojových umení. Amanda je otvorená novým možnostiam a veľmi rada ocení pomoc pri objavovaní mesta. No a kto iný sa má toho podujať, ak nie vy?

sleeping-dogs-amanda16

5) Liza Snow (Far Cry 3)

Liza je priateľkou nášho hlavného protagonistu Jasona. Po skončení štúdia na univerzite bolo jej veľkým snom stať  sa hollywoodskou hviezdou. Život to však zariadil inak a preto bola po nevydarenej dovolenke uväznená na  neznámom ostrove. V hre budete mať plno práce s jej hľadaním a následným zachraňovaním.

far_cry_women

6) Sára (Mafia)

Určite každý pozná starý známy Salieriho bar a sympatického barmana Luigiho. Sára je jeho dcérou. Spoznali sme ju v misii s originálnym názvom Sára, kedy jej Thomas zachránil poctivosť pred bandou vagabundov no vzápätí ju o ňu hneď pripravil. Sára bola tiché a dovtedy nevinné dievčatko, ktoré vyrástlo v ženu, po akej každý muž sníva. Je vernou manželkou a Thomas Angelo mohol byť iba rád, že mal doma takúto ženu.

mafia_pc_38

7) Alyx Vance (Half Life)

Alyx je nesmierne sympatická spoločníčka, z ktorej doslova vyžaruje sexappeal. Má veľmi príjemný hlas a dokáže sa smiať už samotným pohľadom. Zo všetkých síl sa snaží Gordonovi pomôcť a je veľmi dôveryhodná. Človek by od takej ženy ťažko čakal niečo zlé.

maxresdefault

8) Triss Merigold (Zaklínač)

Triss je miestna talentovaná čarodejnica, ktorá sa o Geralta stará po psychickej ale aj fyzickej stránke. Dokáže byť poriadne tvrdá a vie sa aj pobiť, no vo svojej podstate sa jedná o veľmi krehkú ženu. Má príjemný, tichý hlas a v zásade je to poriadna romantička.

tumblr_inline_obqnyhr5os1uq20re_1280

9) Christie Monteiro (Tekken)

Christie je vnučka Eddieho Gordoa, ktorého sme spoznali v tretej časti série. Eddie ju naučil svoje bojové umenie Capoeira v čase, keď bol vo väzení. Christie je milá, vždy usmiata slečna, ktorá svojimi pohybmi, no aj očarujúcim vzhľadom, dokáže zmiasť nejedného súpera.

maxresdefault-1

10) Joy Foster (Murdered Soul Suspect)

Joy je mladá rebelka, ktorá po svojej matke zdedila schopnosť komunikovať s duchmi. Miluje okultizmus a nadprirodzeno. Je svojská a ako odtrhnutá z reťaze. Ak sa pre niečo rozhodne, ide za tým bezhlavo a bez rozmyslu. Preto ju miestami hlavný hrdina hry, Ronan, musí usmerňovať.

mss-together

11) Scarlet Lake (Alpha Protocol)

Mladá Scarlet je fotoreportérka, ktorá je známa takmer po celom svete. Vo svojom povolaní navštevuje mnoho nebezpečných miest, kde na ňu striehne smrť. S hlavným predstaviteľom hry Michaelom Thortonom sa stretne v lietadle, takmer bezprostredne po tom, čo ho zradila jeho vlastná agentúra.  Ihneď medzi nimi vznikne určité porozumenie a Scarlet sa rýchlo zaradí do zoznamu jeho blízkych spojencov.

alpha-protocol

12) Carla Valenti (Fahrenheit)

Carla je jednou z troch protagonistov Fanhrenheitu. Je členkou New Yorkskej polície a spolu so svojim partnerom Tylerom Milesom pracuje ako detektívka pracuje na rituálnej vražde, ktorá sa odohrala v miestnej kaviarni. Je cieľavedomá a veľmi pracovitá no má však sklony ku klaustrofóbii. V príbehu hry nakoniec zohrá výraznú rolu a bezhlavo sa zamiluje do ústrednej postavy hry, Lucasa Kana.

fahrenheit11

13) Emily Wyatt (Deadly Premonition)

Emily je milá mladá blondínka, pracujúca na pozícii zástupcu šerifa v Greenvale. Greenvale bolo doposiaľ tiché mestečko no teraz sa musí popasovať so sériovým vrahom. Emily je veselá a priateľská a mimoriadne ústretová. Veľmi ochotne spolupracuje s detektívom Francisom, ktorý prišiel vyšetriť tento zapeklitý prípad.

gfzrst9d

14) Bonnie MacFarlane (Red Dead Redemption)

Bonnie žije na farme spolu so svojim otcom a pomôže Johnovi Marstonovi keď mu pôjde o život. Ten jej následne túto službu oplatí a stanú sa z nich priatelia. John si s ňou veľmi rozumie, možno aj preto, že nie je ako iné ženy. Zvláda totiž ťažkú prácu na farme, ovláda strelné zbrane a vie sa o seba postarať.  Ktovie prečo je stále slobodná.

maxresdefault-2

15) Jade ( Beyond Good and Evil)

Jade je veľmi zanietená mladá žena, ktorá sa živí ako reportérka. Spolu s jej strýkom Pej’Jom sa taktiež stará o sirotinec a má veľmi rozvinutý cit pre spravodlivosť. Nejde jej o slávu ani o peniaze, chce len dosiahnuť to, čo je správne. A hoci pôsobí dojmom krehkej ženy, dokáže sa o seba postarať.

beyond-good-evil-hd-feature

V hernom priemysle určite nájdeme omnoho viac herných hrdiniek, ktoré by stáli za spomenutie. Nemusia to byť len akčné alfa samice alebo vojačky, sympatie si dokážu získať aj vďaka svojej ženskosti, šarmu či motiváciách. Na koho sme podľa vás zabudli?

Komentuj!