Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Piranha Bytes, tvorcovia známych RPG sérií Gothic a Risen, už istý čas pripravujú svoje nové RPG s názvom Elex. Hra by sa však tentokrát mala dosť výrazne líšiť od spomínaných hier. Piranha Bytes totiž prvýkrát zakomponujú do svojej hry Elex aj prvky sci-fi a majú tak v pláne vytvoriť akčné RPG s prvkami techniky a fantasy.
Elex sa má odohrávať v post-apokalyptickom svete, v ktorom sa miešajú prvky techniky, vedy a mágie. Od toho sa odvíjajú aj zbrane, ktoré bude hráč používať. V hre sa teda budú môcť využívať nielen klasické meče, sekery, luky, či kuše, ale aj brokovnica, plazmová puška či plameňomet. Hráč si teda bude môcť vybrať, či bude používať chladné zbrane na blízko, či plazmovú pušku na diaľku alebo využije mágiu. Takisto bude mať na výber z viacerých rozhodnutí v príbehu, čo bude ovplyvňovať jeho celkovú morálku a postavenie. Takže hra ponechá na hráčovi, kam pôjde, čo urobí, alebo čo bude používať.

obr-1Snaha ponechať hráčovi maximálnu voľnosť vo všetkom sa odzrkadlila aj v absencii tradičného systému tried a povolaní. V Elexe bude môcť hráč byť čím chce a svoje konkrétne schopnosti bude zvyšovať používaním určitého vybavenia, zbraní ale prípadne mágie. Bude však nutné vždy zvážiť, kto bude spojencom a kto nie, pretože na všetky strany sa nebude dať pridať.

obr-2Ako už je v hrách Pirana Bytes pravidlom, bude absentovať jazda na koni, za to však pribudne okrem behu a chôdze futuristický jetpack. Kedy Elex vyjde, však tvorcovia ešte stále nespresnili. Zatiaľ sa musíme uspokojiť s vyjadrením, že vyjde na začiatku roku 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

obr-3

0br-4

obr-5

Komentuj!