Register

A password will be e-mailed to you.

Dnešný deň sa zrejme zapíše do histórie video hier. Prešiel dlhý čas a mnoho obáv, ale pozor – The Last Guardian je konečne dokončený.

Na hre Last Guardian sa začalo pracovať ešte v roku 2007, avšak prvý trailer bol ukázaný až na Electronic Entertainment Expo 2009, kde hra oslovila obrovskú masu ľudí. The Last Guardian mal pôvodne vyjsť v roku 2011 na PS3, no hra bola niekoľkokrát odložená a neskôr sa začalo pracovať na verzii pre PS4. Táto mimoriadne očakávaná záležitosť však zažila viacero odkladov a neskôr sa dokonca zdalo, že vývoj bol definitívne pozastavený.

Hra bola znovu oficiálne oznámená v roku 2015. Neskôr sme sa dozvedeli aj dátum vydania, ktorým mal byť 25. október 2016. Ako však už bolo u tohto titulu zvykom, došlo k ďalšiemu odkladu, čo mnoho hráčov považovalo za zlé znamenie. Dnes nadránom však Shuhei Yoshida (prezident SONY Worldwide Studios) na svojom twitteri oznámil svetu, že The Last Guardian je oficiálne dokončený. Hra je tak konečne pripravená zamieriť do lisovní, z ktorých sa prenesie do obchodov a fanúšikovia si hru budú môcť konečne kúpiť.

Znie to až neuveriteľne, avšak The Last Guardian, ktorý bol vo vývoji takmer 10 rokov, sa stal skutočnosťou. Titul vychádza 7. decembra 2016 exkluzívne pre konzolu PlayStation 4.

Komentuj!