Register

A password will be e-mailed to you.

Filmová adaptácia Gears of War sa spomínala už dávnejšie, ale približne pred troma rokmi sa o nej prestalo hovoriť. Dobrou správou však je , že podľa najnovších informácií sa filmu predsa len dočkáme.

Práve dnes, čiže 11. októbra 2016 prichádza na trh očakávaný štvrtý (v skutočnosti piaty) diel hernej série nazvaný jednoducho Gears of War 4. Pri príležitosti vydania logicky došla reč aj na možný film. A Rod Fergusson, šéf štúdia The Coaliton, ktoré dostalo na starosť nový prírastok, sa vyjadril, že podľa neho nastal ten správny čas na filmovú adaptáciu. Tá by mala vzniknúť vďaka známemu štúdiu Universal a to v kooperácii s Microsoftom, ktorý odkúpil značku od vývojárov z Epic Games. Poznáme aj mená producentov – budú nimi Dylan Clark (Zrodenie planéty opíc) a Scott Stuber (Bojová loď).

Pomerne optimisticky každopádne vyznievajú tvrdenia Roda Fergussona.  Podľa neho bude dôležité nechať hry hrami, nakoľko film je úplne iné médium. Súčasne si myslí, že veľa filmových adaptácii zlyhalo práve preto, že sa snažilo až príliš cieliť na hráčov a príliš nefungovali na bežných divákov. V tomto má do nepochybne pravdu, avšak je otázne, či to práve tvorcovia Gears of War naozaj chytia za správny koniec. V tejto chvíli ani nevieme, kto bude hlavným hrdinom – či to bude Marcus Fenix, jeho syn, alebo niekto ďalší. Nechajme sa prekvapiť.

 

Komentuj!