Register

A password will be e-mailed to you.

Október je za rohom čo znamená, že spoločnosť SONY už má pripravenú novú ponuku hier pre predplatiteľov PS Plus. Ak Vás potešil predošlý mesiac, tak by Vám radosť mohla urobiť aj októbrová ponuka, ktorá prinesie…

PS4

Prvým titulom pre aktuálnu konzolu od SONY bude legenda menom Resident Evil. Pôjde o tzv. HD Remaster prvého dielu, ktorý je fanúšikmi považovaný za jednu z najlepších častí tejto dnes už veľmi početnej série. Hra výborne bodovala aj v recenziách, čo mu na Metacritic zabezpečilo priemerné hodnotenie 83% v prípade PS4 verzie. Kto má rád survival horory a doteraz sa remasteru vyhýbal, bude mať výbornú príležitosť ako sa k hre dostať. I po toľkých rokoch od pôvodného vydania má tento titul čo ponúknuť a mnoho jeho mladších nasledovníkov by sa stále mohlo od prvého Resident Evil učiť.

Druhou hrou pre PS4 bude hack and slash akcia Transformers: Devastation. Kto sa už k hre dostal, určite nám dá za pravdu, že ide o podarenú záležitosť. Autori z PlatinumGames sú v tomto žánri skrátka doma a vedia, ako urobiť kvalitnú hru. Dokazujú to aj recenzie, pričom na Metacritic sa v prípade PS4 verzie zastavili priemer hodnotení na 77%. Nenechajte sa odradiť “kreslenou” grafikou, tento počin totiž dokáže veľmi dobre zabaviť.

PS3

Majitelia PS3 nad ponukou pre mesiac október pravdepodobne žasnúť nebudú, no čo sa dá robiť. Určite však nedostanú zlé tituly, avšak žiadne megahity nemožno očakávať. Prvou hrou budú preteky na štvorkolkách s názvom Mad Riders. Hru má na svedomí poľský Techland, ktorých hráči poznajú najmä vďaka titulom ako Dead Island a Dying Light. Kto ma chuť na trochu adrenalínu, môže po tomto počine bez obáv siahnuť. Hoci nejde o úplnú špičku, no priemer hodnotení 71% je stále veľmi slušný. A kto vie, možno Vás hra príjemne prekvapí.

Druhou hrou bude božská stratégia From Dust od Ubisoftu. Hra síce nezaznamenala v čase vydania veľký komerčný úspech, avšak v recenziách si viedla viac než dobre, priemer hodnotení 81% v prípade PS3 verzie hovoria samé za seba. Stratégií je na konzolách navyše veľmi málo, takže sa po hre určite oplatí siahnuť.

PS VITA

Prvým titulom pre majiteľov handheldu PS VITA bude adventúra Code: Realize ~Guardian of Rebirth~. V našich končinách pravdepodobne nejde o veľmi známe dielo, avšak zahraničné recenzie hovoria jasne – túto hru sa oplatí si zahrať. V hre je hlavnou postavou dievča, ktoré trpí zvláštnou kožnou chorobou a každému, kto sa jej dotkne spôsobí vážnu ujmu na zdraví. Pri jednej udalosti spozná zlodeja menom Arsène Lupin a spoločne sa vydajú hľadať otca hlavnej hrdinky, nakoľko pozná tajomstvo jej choroby. Všetko by pritom malo byť zaobalené do steampunkovej štylizácie, takže ak máte doma VITU, hru určite vyskúšajte. Napokon, 81% na Metacritic hovorí o kvalitách tejto netradične poňatej adventúrnej hry dostatok.

Druhou hrou v ponuke bude krátky interaktívny príbeh Actual Sunlight. Hlavnou témou tohto titulu sú láska, depresie a veľké korporácie. Znie to ako pomerne zvláštny mix, no priemer hodnotení 75% naznačuje, že o nekvalitnú záležitosť rozhodne nejde. Hlavným cieľom hry je, aby Vás prinútila premýšľať o súčasnom svete, takže ak máte radi tituly s podobným zameraním, určite Actual Sunlight vyskúšajte, za to nič nedáte.

Z októbrovej ponuky je to všetko. Za nás hovoríme, že SONY tentokrát ponúka veľmi slušnú nádielku, veď žiadna hra nedosahovala horší priemer hodnotení ako 71%. My za október hlásime spokojnosť. A čo Vy?

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!