Register

A password will be e-mailed to you.

Pred nedávnom prišlo Valve s pozoruhodnou novinkou. Ide o silný zásah do systému užívateľských recenzií na Steame. Do celkového súhrnu hodnotenia sa totiž už nezapočítavajú recenzie z hier, ktoré si hráč nekúpil priamo v Steam obchode.

Pokiaľ ste kúpili kľuč napríklad z Humble Bundle, alebo z iných overených online služieb, stále môžete hru hodnotiť, alebo napísať k nej recenziu. Od 12.septembra 2016 sa  však už vaše hodnotenie nezapočítava do celkového súhrnu užívateľských recenzií. Valve obhajujú zmenu systému tým, že za to môže vysoká dôležitosť užívateľských hodnotení. Vzhľadom k veľkému počtu užívateľov totiž často býva hlavným faktorom pre kúpu hry. Tento faktor si všimli aj niektorí vývojári a to viedlo k snahe podvádzať a porušovať podmienky. Objavili sa totiž prípady, keď viaceré vývojárske štúdia zaplatili hráčom kľúčom k vybranej hre výmenou za kladnú recenziu. V iných prípadoch si zase  štúdiá naklikali pozitívne hodnotenia sami z duplicitných účtov. Tento problém bol samozrejme najviditeľnejší u hier s nízkym počtom hodnotení.

steam

Z nášho pohľadu ide do istej miery o správny krok, pretože akékoľvek podvádzanie nie je správne. Avšak na druhej strane je otázkou, či Valve časom nezájde ešte ďalej a nezačne podnikať ešte radikálnejšie kroky.

Komentuj!