Register

A password will be e-mailed to you.

Jedna z najlegendárnejších zrušených hier sa po dlhej dobe objavila na internete. Warcraft Adventures: Lord of the Clans je klasická kreslená adventúra, ktorá mala pôvodne vyjsť ešte v roku 1997, pričom o jej zrušenie sa postaralo samotné vývojárske štúdio Blizzard Entertainment. Hra už pritom bola takmer hotová.

warcraftDôvody vtedajšieho zrušenia neboli nikdy oficiálne objasnené. Blizzard však zrejme iba reagoval na vtedajší úpadok záujmu o kreslené adventúry a chcel sa vyhnúť nízkej predajnosti. Hra však nikdy nebola úplne opustená a zabudnutá. Napríklad príbeh, ktorý bol pre hru napísaný, bol neskôr prepracovaný a v roku 2007 použitý v knihe Warcraft: Lord of the Clans, ktorá je dostupná aj v našich kníhkupectvách pod názvom Vládce klanu. V roku 2010 spôsobil menšie prekvapenie ruský užívateľ Andrej Molčanov, ktorý na YouTube vypustil svoje 20 minútové video z alfa verzie hry. Neskôr postupne vydával v roku 2011 aj ďalšie videá z beta verzie, ale samotnú hru na internet nikdy nevypustil.

Avšak 9. septembra 2016 sa na fóre Scrolls of Lore objavil ďalší ruský užívateľ Reidor a ponúkol na stiahnutie už plne funkčnú verziu Warcraft Adventures. Tá je podľa jeho slov takmer kompletná a zrejme pochádza z rovnakého zdroja, od akého ju mal v roku 2010 Molčanov. Hra zrejme unikla cez už zaniknuté moskovské štúdio Animation Magic, ktoré si vtedy Blizzard najal na tvorbu animácií.

Pokiaľ si chcete túto už plne funkčnú, avšak neoficiálnu verziu hry vyskúšať, stačí si ju stiahnuť odtiaľto.

Komentuj!