Register

A password will be e-mailed to you.

V závere tohto roku nás nečaká žiadny ďalší Assasin´s Creed, ako bývalo dlhé roky zvykom a miesto toho si pre nás Ubisoft pripravuje lahôdku v podobe pokračovania hackerskej akcie WATCH_DOGS 2 Očakávania nie sú práve malé a poďme si tento titul aspoň krátko predstaviť.

wd-media-ss05-FULL-marcus-quadcopter_254775Potom čo Aiden Pearce dokázal v Chicagu zhodiť bezpečnostný systém ctOS (skratka z the Central Operating System), korporácia Blume nezaháľala a vyvinula jeho vylepšenú verziu ctOS 2.0 prepájajúcu všetko so všetkým. ctOS 2.0 dokáže narozdiel od starej verzie vytvárať kompletné digitálne profily obyvateľov a spojiť ich s konkrétnymi zločinmi. Práve na toto doplatí mladý ambiciózny hacker Marcus Holloway zo San Francisca. Preto sa rozhodne spojiť so skupinou DedSec, aby pomohol zničiť tento nebezpečný systém a vrátiť ľudom slobodu.

Vo WATCH_DOGS 2 sa teda presúvame z Chicaga do San Francisca. Hackovanie a parkour si užijete do sýtosti aj tentokrát, menšou novinkou však bude už to, že za plnenie misií vám budú pribúdať takzvaní “followeri”. Postupne si tak budete zvyšovať svoj vplyv, ktorý budete potrebovať na dosiahnutie svojho hlavného cieľa. Samotné hackovanie by malo byť ešte prepracovanejšie ako v jednotke a malo by byť vašou hlavnou zbraňou. Ubisoft dokonca potvrdil, že hru bude možné dohrať bez jediného zabitia, čo znie viac ako zaujímavo. Pokiaľ ale podobnému prístupu neholdujete, nemusíte sa báť, nakoľko zbrane budú stále k dispozícii.

maxresdefaultWATCH_DOGS 2 by mali šikovne kombinovať singleplayerovú a multiplayerovú zložku. Ak napríklad v singeplayeri spáchate priveľa zločinov, aktivuje sa multiplayerový mód  Bounty Hunter, v ktorom vás nebude naháňať iba polícia, ale aj traja ďalší hráči. Ak im dokážete uniknúť, získate nové skúsenosti a followerov, pokiaľ nie, odmena poputuje im.  A to len len jeden príklad. Chýbať nebude ani klasická kooperácia viacerých hráčov, v rámci ktorej budete môcť plniť misie príliš náročné pre jednu osobu.

Ak sa nestane nič vážne, WATCH_DOGS 2 by mal vyjsť na PC, PlayStation 4 a Xbox One a to 16. novembra 2016. Čakanie si môžete skrátiť napríklad aj vypustenými gameplay videami, ktoré o niečo bližšie predstavujú, čo všetko nás čaká a neminie. Tešíte sa, alebo idú druhí strážni psi mimo vášho záujmu?

Komentuj!