Register

A password will be e-mailed to you.

Virtuálna realita PlayStation VR sa pomaly blíži, avšak nedávne informácie nasvedčovali tomu, že naša krajina nepatrí medzi tie, ktoré sa dočkajú v prvej várke. Počas včerajšieho popoludnia sa celá situácia zmenila, keďže správa priamo od tuzemského zastúpenia spoločnosti SONY potvrdzuje, že záujemcom o virtuálnu realitu na konzole PlayStation 4 nič nebude brániť nabehnúť 13. októbra do obchodov a zakúpiť si svoju PlayStation VR.

Tlačová správa potvrdzuje, že Slovenská republika sa zaradí medzi krajiny ako Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia, Rakúsko, Česká republika a ďalších niekoľko krajín, ktoré virtuálnu realitu od SONY obdržia v prvej várke.

3022752-psvr_s_04_1458057143

„Nesmierne ma teší, že PS VR budeme môcť uviesť aj na slovenský trh už 13. októbra 2016. PS VR bude ďalším medzníkom v spôsobe hrania hier na PS4,” povedal Antonín Srp, National Sales Manager pre Českú a Slovenskú republiku. „Pevne verím, že sa nám podarí PS VR predstaviť čo najširšej verejnosti ešte pred uvedením na trh. O akciách, na ktorých predstavíme PS VR, budeme informovať prostredníctvom našich komunikačných kanálov a na sociálnych sieťach.”

PSVR_Box

Ak Vás tento kus hardware zaujíma, určite je dôležitou informáciou cena, za ktorú bude zariadenie dostupné. Cena PlayStation VR bola pre Slovenskú republiku stanovená na 399 €, čo na jednu stranu rozhodne nie je málo, avšak v porovnaní s inými virtuálnymi realitami je táto suma podstatne nižšia. Patrí sa však dodať, že PS VR nemá byť konkurenciou pre zariadenia ako Oculus Rift či HTC Vive.

Čo sa týka hier, pri vydaní budú dostupné tituly ako Unitl Dawn: Rush of Blood, Super Stardust, Hustle Kings, Rigs, VR Worlds či Tumble VR. Vo vývoji je však  viac než 160 nových titulov, pričom circa 50 z nich bude na trh uvedených už do konca tohto roka.

25714408061_db01aa3093_b

Nás v redakcii zaujíma, ako sa k PlayStation VR staviate Vy? Máte o virtuálnu realitu záujem? Plánujete kúpu? Je to pre Vás iba zbytočnosť, alebo v tomto smere vidíte budúcnosť herného priemyslu? Dajte nám vedieť do komentárov…

Komentuj!