Register

A password will be e-mailed to you.

Filmová adaptácia populárneho dobrodružného titulu Uncharted, ktorý sa dočkal štyroch dielov, je v pláne približne od roku 2009. Hoci sa však o nej hovorí pomerne dlho,  stále to s jej vznikom nevyzerá príliš ružovo. A to aj napriek tomu, že štúdio Sony Pictures ju chce do kín vypustiť 30. júna 2017, čiže ani nie o rok. 

uncharted-4Nathana Draka by mal na plátnach kín každopádne scenáristicky oživiť tvorca Joe Carnahan. V Hollywoode je známy skôr ako režisér a na svedomí má filmy ako Zabiť Eso, A-Team, Medzi vlkmi. Podieľať sa má aj na réžii tretích a dlho očakávaných Bad Boys s Martinom Lawrencom a Willom Smithom, ktorí majú mať premiéru taktiež budúci rok. Aj preto sa má na filme podieľať iba ako scenárista. Lenže to nič nemení na tom, že adaptácia Uncharted má veľmi pohnutú históriu a prác na nej sa už vzdali viacerí renomovaní režiséri ako David O. Russell, Neil Burger,  či Seth Gordon. Za Russelovych čias sa naviac s postavou Nathana Draka spájal Mark Walhberg, no to a ani Russelovovo smerovanie značky sa viacerým fanúšikom nepozdávalo.

V tejto chvíli sú však úvahy o tom, či aj Carnahan vydrží pri filme zbytočné, nakoľko okrem dátumu vydania neboli oznámené ani mená ďalších členov realizačného tímu, či hercov. Takže je skôr otázkou času, kedy Sony Pictures dátum vydania zase o niečo posunie, ak ho rovno nezruší. V tomto smere sa zatiaľ nedarí ani ďalšej značke od Naughy Dog, konkrétne The Last of Us.  Jej filmová adaptácia podľa vyjadrenia kompetentných uviazla vo vývojárskom pekle a v tejto chvíli jej vznik nevyzerá vôbec reálne. Podarí sa sa dostať aspoň jednu z týchto značku na plátna kín? A stoja o to vôbec ich fanúšikovia?

Komentuj!