Register

A password will be e-mailed to you.

Filmových adaptácií populárnych hier už vzniklo dostatok a hoci si na mnohých štúdiá vylámali zuby, nebráni im to v tom, aby to skúšali znova a znova. Obzvlášť ak ide o populárne tituly typu Minecraft.

Minecraft je bezosporu fenomén. Celosvetovo sa predalo viac než 100 miliónov kópií, pričom na PC ide dokonca o úplného rekordéra. Keďže sa filmové štúdiá riadia jednoduchou poučkou “každý hráč rovná sa jeden potenciálny divák”, vznik filmovej adaptácie bol prakticky nevyhnutný. Že táto poučka v praxi až tak úplne neplatí, je už iná vec. Čiastočne to dokazuje aj Minecraft: Story Mode od Telltale Games. Ten sa síce predáva lepšie ako ktorákoľvek ich hra za posledné roky, no k obrovskému úspechu svojho predobrazu sa nepriblížil. Vývojárske štúdio Mojang však zjavne dúfa, že sa im v spolupráci s Warner Bros podarí vytvoriť hit.

O samotnom filme stále nevieme takmer nič, nakoľko je iba v štádiu príprav. Dátum premiéry bol každopádne stanovený na 24. mája 2019.  Pokiaľ patríte ku skalným fanúšikom Minecraftu, na daný termín si pre istotu neplánujte nič iné, aby ste náhodou neprišli o šancu vidieť túto veľkú udalosť priamo v premiére. Pokiaľ to tvorcovia pojmú ako Lego príbeh, stále je šanca, že to tentokrát dopadne lepšie ako drvivá väčšina adaptácií populárnych hier.

Komentuj!