Register

A password will be e-mailed to you.

O prípravách modernej verzie kultového titulu System Shock sme Vás už informovali. Pôvodne malo ísť o remaster o čom svedčil aj názov System Shock Remastered, no v poslednej dobe sa situácia trochu zmenila a autori pred spustením Kickstarter kampane informovali hráčov o skutočnosti, že skôr pôjde o remake, respektíve reimagináciu pôvodnej hry, keďže chcú hráčom priniesť “niečo viac”. Z toho dôvodu sa hra po novom volá jednoducho System Shock.

Spomínaná crowdfundingová kampaň na Kickstarteri odštartuje už zajtra, no pre hráčov môže byť omnoho zaujímavejšia informácia, že zároveň so spustením kampane by sa malo na Steame a GOGu objaviť krátke demo. Hráči si tak budú môcť nový System Shock vyskúšať ešte skôr, než sa rozhodnú podporiť (prípadne na základe dema aj nepodporiť) kampaň, od ktorej bude podľa všetkého závisieť osud celého projektu.

O úspešnosti crowdfundigovej kampane u nás v redakcii nepochybujeme, značka System Shock je natoľko silná a kultová, že požadovanú sumu vyzbierajú autori z Night Dive Studios pomerne skoro. Jediným háčikom by mohlo byť spomínané demo, avšak na základe nového gameplay videa od Polygonu (malo by pochádzať práve z demoverzie, ktorú si vyskúšajú aj hráči) zatiaľ niet dôvod o hre pochybovať. Atmosféra funguje bez problémov, graficky hra vyzerá dobre už teraz (i keď nepôjde o žiaden benchmark) a celý projekt zatiaľ pôsobí viac než sľubne, no ako to dopadne je zatiaľ vo hviezdach.

Ak pôjde všetko podľa plánov autorov, titulu by sme sa mali dočkať budúci rok. Zatiaľ sa hovorí o platformách PC a Xbox One, no verzia pre PS4 vylúčená nie je, pravdepodobne bude záležať aj od toho, koľko sa podarí vyzbierať.

Zdroj: Polygon

Komentuj!