Register

A password will be e-mailed to you.

Ovládač DualShock s príchodom PS4 doznal zatiaľ najväčšie zmeny od svojho vzniku. Pribudla dotyková plocha, lightbar, zväčšil sa rozmer a pod.. Vyzerá to tak, že s príchodom vylepšenej PS4 by sme sa mohli dočkať aj upraveného DualShocku, naznačujú to registrácie patentov.

V úvode roka si SONY zaregistrovalo niekoľko patentov, ktoré sa týkajú ovládača DualShock. Zatiaľ nie je zrejmé, či sa ich realizácie v blízkej budúcnosti dočkáme, no vzhľadom na blížiace sa predstavenie novšej a výkonnejšej PS4 s označením Neo by sme sa mohli dočkať aj novšej verzie ovládača.

DualShock4_camo

Je pravdou, že vôbec nemusí ísť o ovládač, ktorý sa bude s PS4 Neo predávať v balení, môže ísť o prémiovú verziu podobnú ovládaču Xbox Elite Controller, ktorú si majitelia Xbox One, prípadne PC pochvaľujú.

Ako si môžete z priložených obrázkov všimnúť, patentov je hneď niekoľko. Na jednom sú pridané ovládacie prvky na spodnú stranu ovládača, zmenená je dotyková plocha (na návrhu je plocha väčšia), tvar reproduktoru a taktiež sa premiestnili tlačidlá Share a Options. Druhý patent je v zmenách omnoho radikálnejší, analógové páčky si vymenili miesto so smerovými tlačidlami a hlavnými tlačidlami na pravej strane (Share a Options sú taktiež umiestnené na inom mieste). Posledný patent naznačuje, že by SONY mohlo priniesť aj verziu, v ktorej si rozmiestnenie ovládacích prvkov prispôsobíte podľa seba. Všetko sú samozrejme iba patenty, ktoré vôbec nemusia uzrieť svetlo sveta, múdrejší budeme pravdepodobne v najbližšej dobe, keď SONY oficiálne predstaví avizovanú PS4 Neo, keďže bolo potvrdené, že vydanie je naplánované ešte na tento rok.

Zdroj: NeoGaf, PushSquare

Komentuj!