Register

A password will be e-mailed to you.

Výstava E3 konajúca sa v Los Angeles je jednou z najvýznamnejších akcií ohľadom videohier. Práve na tomto mieste sa oznamujú hry, nové konzoly, sú k dispozícií prvé hrateľné demá a každoročne nechýba ani niekoľko prekvapení. Pripravili sme si menší prehľad jednotlivých konferencií spolu s hrami, ktoré by mali byť prezentované a odhalené.

EA logo

Samotné prezentácie herných spoločností na E3 sa začínajú až zajtra, no tento rok sa v EA rozhodli dať E3 košom a svoje portfólio titulov odprezentovať v rámci vlastnej akcie EA Play. Už dnes večer o 22:00 uvidíme v akcii Battlefield 1Titanfall 2Mass Effect: Andromeda, FIFA 17, NHL 17, Madden NFL 17, NBA Live 17, no hovorí sa aj o pokračovaní titulu Unravel či ukážke z hry STAR WARS, na ktorej sa už dlhšie pracuje. Úplne vylúčené nie je ani predstavenie SKATE 4 či teaser na budúcoročné Need for Speed. Živý prenos môžete sledovať prostredníctvom oficiálneho EA Twitch kanálu.


Bethesda logo

Prvou spoločnosťou, ktorá započne prezentácie na E3 bude Bethesda. Najviac pozornosti zatiaľ smeruje k Dishonored 2, keďže ide o viac – menej jediný potvrdený titul. S jednou hrou sa však veľká prezentácia nerobí, a preto okrem Dishonored 2 máme v nejakej forme uvidieť aj Prey 2 (vraj v úplne prepracovanej podobe, možno aj pod iným názvom a pod taktovkou Arkane Studios), remaster The Elder Scrolls V: Skyrim, očakáva sa aj príchod The Evil Within 2, pokračovania Wolfenstein: The New Order / The Last Blood, budúcich DLC k Fallout 4 a zdá sa, že dôjde k ohláseniu nového Quake. Počas šou by mali vystúpiť aj blink-182, no či pôjde iba o spestrenie programu, alebo to bude mať súvis s dákou hrou zatiaľ netušíme. Začiatok prezentácie je v pondelok o 4:00 v noci (čiže už túto noc).


Microsoft logo

Microsoft svoju prezentáciu začne zajtra v klasickom čase, t. j. o 18:30. Chýbať nebudú zaujímavé tituly ako Gears of War 4, Forza Horizon 3 (no hovorí sa aj o úplne novej podsérii), Sea of Thieves, Halo Wars 2 (s tým, že už zajtra by mal odštartovať beta test), Dead Rising 4 či State of Decay 2. Ukázať by sa mal aj titul ReCore predstavený minulý rok (podľa všetkého dostaneme dátum vydania), Crackdown 3 (spustená už bola teaser stránka) a exkluzivita Scalebound, ktorá vyjde budúci rok. Okrem toho príde na rad aj niekoľko prekvapení, XBOX One “Slim” s novým gamepadom a kapacitou 2 TB, Hololens, ohlásenie virtuálnej reality (podpora Oculus Rift) a ak pán Spencer dá, tak možno padne reč aj o výkonnejšom XBOX One s pracovným názvom Scorpio. Šepká sa i o XBOXe slúžiacom čisto na streamovanie, čiže bez mechaniky,  s nízkou cenou atď.. Samozrejme sa bude hovoriť aj o ďalšom prepájaní XBOX One a Windows 10 a možno nebude chýbať ani Minecraft, no múdrejší budeme až zajtra večer.

Priamy prenos môžete sledovať na tomto odkaze: http://www.xbox.com/sk-SK/e3


Ani tento rok sa nezabudlo na priaznivcov PC. Celú šou zastrešuje firma AMD, ktorá bude prezentovať výkon nedávno predstavenej grafickej karty RX 480. Chýbať nebudú ani hry, medzi nimi napríklad Deus Ex: Mankind Divided, Dawn of War 3, no možno príde aj k ohláseniu nového dielu Age of Empires (no môže sa tak stať aj na keynote Microsoftu) či konverzii doterajšej XOne exkluzivity Sunset Overdrive (opäť platí to, čo v predošlom prípade) pre PC. My však dúfame, že pôjde o zaujímavejšiu konferenciu ako minulý rok…

Prezentácia začne zajtra (pondelok) o 20:30 nášho času.


Ubi logo

Od UbiSoftu je potvrdená ďalšia várka informácií o WATCH_DOGS 2, no niečo nové sa dozvieme aj o Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands a South Park: Fractured but Whole. Konečne by sme mali opäť vidieť For Honor a získať o hre nové detaily. Chýbať zrejme nebude ani ďalšie pokračovanie tanečného titulu Just Dance a dáke tie VR hry, medzi ktorými bude aj Star Trek: Bridge Crew. Úlohu prekvapenia by na seba malo zobrať pokračovanie Far Cry: Blood Dragon, keďže sa Michael Biehn, dabér hlavného hrdiny z jednotky nedávno vyjadril, že nahrával dabing do Blood Dragon 2. Úplne vylúčiť nemožno ani zmienku a budúcoročnom Assassin’s Creed, no skôr sa hovorí o Beyond Good & Evil 2 (údajne exkluzivita pre Nintendo NX). Ponúka sa Prince of Persia, no princov návrat je zatiaľ nepravdepodobný. Ako to dopadne sa dozvieme zajtra (pondelok) o 22:00.

Konferenciu bude možné sledovať na nasledovnom odkaze: https://www.ubisoft.com/en-GB/event/e3-2016/


PS logo

Hlavný program uzatvorí už tradične spoločnosť SONY, a to v utorok o 4:00 v noci (z pondelku na utorok). Veľká pozornosť sa bude venovať VR hrám a virtuálnej realite PlayStation VR, keďže sa začne predávať už tento rok. Okrem toho nebudú chýbať ani klasické hry ako Horizon Zero Dawn, Gran Turismo Sport, Detroit: Become Human či The Last Guardian, pri ktorom očakávame aj odhalenie dátumu vydania. Po minuloročnom poprasku sa podľa všetkého opäť objaví Shenmue 3 a Final Fantasy VII Remake, no nie je vylúčené ani ohlásenie príbehového DLC k Uncharted 4: A Thief’s End. Ohlásená by mala byť úplná novinka Dead Don’t Ride a podľa všetkého sa po prvý krát oficiálne zvítame so starým známym Kratosom v God of War 4, pričom poriadky sa tentokrát pôjdu robiť s bohmi zo severskej mytológie (Thor, Odin a pod.). Kratos vraj podľa slov insidera Shinobi602 nebude hlavnou postavou, no v hre chýbať nebude. Okrem toho pravdepodobne dôjde k oznámeniu, že sa Crash Bandicoot pridá k Skylanders v tohtoročnom pokračovaní s názvom Skylander Imaginators. Ako aj minulý rok uvidíme Call of Duty, tentokrát najnovšiu časť Infinite Warfare s tým, že asi sa dozvieme dátum beta testu a pod.. Novú, vylepšenú PS4 s pracovným označením Neo neuvidíme, tú si SONY necháva na neskôr, no dáke ďalšie prekvapenia (nový Spider-Man) vylúčiť nemožno, nechajme sa prekvapiť.

Pripájame ešte odkaz, kde bude možné prezentáciu sledovať: http://live.playstation.com/


Okrem spomínaných spoločností nebude chýbať ani Nintendo, ktoré sa plne sústredí na prezentáciu novej časti Zeldy, novú konzolu Nintendo NX uvidíme inokedy, pravdepodobne na Tokio Game Show. Square Enix veľkú prezentáciu neplánuje, avšak v priebehu celej výstavy budú mať menšie prezentácie venované hrám ako Hitman, Deus Ex GO, Deus Ex: Mankind Divided, Final Fantasy XV, Final Fantasy XII: The Zodiac Age (ide o remaster), World of Final Fantasy, Kingdom Hearts HD 2.8, NieR: Automata, Just Cause 3, Agents of Mayhem (nová hra od tvorcov Saints Row), no pozornosť bude venovaná aj 20. narodeninám značky Tomb Raider. Kompletný program Sqaure Enix nájdete na http://na.square-enix.com/us/blog/square-enix-presents-e3-2016-program-schedule.

Komentuj!