Register

A password will be e-mailed to you.

V auguste vyjde pokračovanie výborného Deus Ex: Human Revolution z roku 2011. Square Enix a Eidos Montreal počas včerajšieho popoludnia pripravili pre fanúšikov prezentáciu, počas ktorej sme sa dozvedeli niekoľko zaujímavých informácií.

To najzaujímavejšie z celej včerajšej prezentácie je nové, takmer osemnásť minút dlhé gameplay video. V ňom uvidíme návštevu Prahy, no video sa zameriava najmä na tzv. City-hub, čo je v podstate niekoľko ulíc, z ktorých sa následne bude Adam Jensen vydávať na misie. Video zachytáva Adamov byt, niekoľko dialógov, hackovanie, zbrane a samozrejme nechýbajú ani augmentácie. Hlavným cieľom je infiltrovanie sa do podniku Václava Kollera. Ukážka Prahy je podľa prvých ohlasov svojej predlohe dosť verná, no samozrejme nechýbajú ani fiktívné lokality ako stanica metra nazvaná Čapkova kašna. Nebudeme Vám ale všetko opisovať, pozrite si video a vychutnajte si ukážku z Deus Ex: Mankind Divided na vlastné oči.

Okrem gameplay ukážky sme sa dočkali aj oznámenia nového režimu s názvom Breach. Ten nejednému hráčovi pripomenul nedávnu hit menom SUPERHOT, najmä teda svojou štylizáciou. V tomto režime sa vžijeme do kože hackera menom “Ripper” a presunieme sa do virtuálnej reality. Vašou úlohou bude hacknúť servery banky Palisade Property. Nebude to však prechádzka ružovou záhradou, najskôr sa bude potrebné dostať na správne miesto, kde bude prístup k potrebným dátam. Tie následne hráč extrahuje (čiže ukradne) a potom bude potrebné utiecť. Ako spestrenie k príbehovému režimu určite poslúži Breach dobre, navyše bude súčasťou titulu a nebude potrebné ho dokupovať, ako dnes už býva zvykom. Čo od tohto režimu možno očakávať sa dozviete vďaka oznamovaciemu traileru:

Ani to však nie je všetko. Už nejakú dobu je známe, že si spoločnosť Square Enix zaregistrovala ochranné známky na ďalšie GO tituly, medzi ktorými sa anchádzal aj Deus Ex GO. A dnes, presnejšie od včera je tento prírastok do rodiny mobilných GO hier skutočnosťou. Hrateľnosť zostane verná titulom Hitman GO a Lara Croft GO, takže opäť pôjde o ťahový titul, pri ktorom však bude nutné zapojiť aj mozog. Proti Vám sa totiž postavia okrem obyčajných vojakov i automatické guľomety a augmentované jednotky, takže ak nebudete chcieť skončiť mŕtvy v kaluži krvi, každý krok bude potrebné premyslieť. Autori dodávajú, že nebude chýbať ani hackovanie, pričom pomer akcie a hackovania chcú vyvážiť v pomere 50 na 50. Titul bude dostupný v rovnaký deň, ako Deus Ex: Mankind Divided, a to 23. augusta. Neskôr po vydaní by do hry mal pribudnúť i editor úrovní, čo je určite dobrá správa, nakoľko tento prvok na mobilných zariadeniach nebýva veľmi často. Platformy neprekvapia – bude nutné vlastniť zariadenie s Androidom alebo iOS. Zadarmo to však nebude, cena je stanovená na circa 5 $. Ako bude hra vyzerať v pohybe odhaľuje priložený trailer.

Komentuj!