Register

A password will be e-mailed to you.

Je to už nejaký ten piatok, čo sme písali o novej hre tvorcov FPS série Killzone nazvanej Horizon Zero Dawn. Dlhšiu dobu o hre ticho, no sem – tam sa začali vynárať špekulácie o tom, že hra nestihne vyjsť tento rok a dorazí až niekedy v roku 2017. Do celej situácie vniesla svetlo spoločnosť SONY, ktorá oznámila, kedy sa tejto výborne vyzerajúcej akcie dočkáme.

Holandské Guerilla Games je first party štúdiom spoločnosti SONY, ktoré hráčov na konzolách PlayStation zabáva sériou Killzone už od roku 2004, kedy vyšiel prvý diel. To boli ešte časy PlayStation 2, no ako vieme, Killzone vyšla aj pre PS3, PS VITA a najnovšiu PS4. Po dlhých rokoch si chcú autori oddýchnuť pri novej značke, ktorá po svojom ohlásení vzbudila veľký záujem. Reč je o Horizon Zero Dawn, v ktorom sa pozrieme do post-apokalyptického sveta plného robotických “dinosaurov”. Všeobecne sa očakávalo, že hlavná hrdinka menom Aloy sa do akcie vydá ešte tento rok, no teraz máme potvrdenie, že tomu tak nebude. Hra totiž vyjde až v roku 2017.

Autori ako menšie bolestné vydali nový trailer, na ktorý je radosť pozerať, tak neváhajte a nechajte sa uniesť atmosférou sveta Horizon Zero Dawn. Ukážka dostala názov Aloy’s Journey a my nebudeme ďalej zbytočne písať čo uvidíte, stlačte play a vychutnajte si to sami.

Dôvod odkladu z roku 2016 na 2017 okomentoval šéf štúdia Hermen Hulst, ktorý chápe, ak hráči budú kvôli odkladu zažívať sklamanie, no dodal, že dodatočný čas získaný na vývoj štúdio využije k tomu, aby priniesli titul, ktorý dostojí očakávaniam ako po grafickej, tak i hrateľnostnej stránke. Guerilla Games chce svoju ambicióznu víziu vyťažiť naplno, čo im má umožniť práve viac času na doladenie hry. Hulst ďalej poďakoval fanúšikom za ich trpezlivosť či podporu a zároveň sa teší, že hráčom prinesú tú najlepšiu možnú hru.

2016060617134861611

Samozrejme sa ihneď začali vynárať špekulácie o tom, že titul bol odložený kvôli optimalizácii pre vynovenú a výkonnejšiu verziu PlayStation 4, o ktorej sa povráva už dlhšiu dobu. Dávalo by to určite zmysel, no na potvrdenie týchto dohadov si ešte budeme musieť chvíľu počkať.

S odkladom prišlo oznámenie zberateľských edícií, pričom tá lacnejšia sa bude volať Limited Edition.

limitka

Jej obsahom bude krabička, v ktorej bude ukrytý steelbook s rovnakým obrázkom. Nechýba ani art book a niekoľko in-game bonusov, ako kostýmy, luky. K tomu obdržíte exkluzívnu tému pre PS4.horizon-ce

Okrem limitovanej edície sa dočkáme aj zberateľskej edície, ktorá podľa ohlasov z internetu hráčov zaujala a my priznávame, že sa ani nedivíme. Samozrejmosťou je zberateľská krabička, v útrobách ktorej sa bude ukrývať veľmi pekný steelbook, art book a predovšetkým circa 23 centimetrová soška hlavnej hrdinky Aloy. Okrem toho získajú majitelia tejto edície niekoľko in-game bonusov, alternatívne kostýmy a luky a exkluzívnu dynamickú tému pre PS4. Cena je stanovená na 119,99 $.

collectorka

A na záver to najdôležitejšie – dátum vydania. Ako sme už avizovali, Horizon Zero Dawn príde do predaja v roku 2017, konkrétne pre Európu to znamená 1. marca (v Amerike sa hráči dočkajú 28. februára, v UK až 3. marca). Budúci týždeň by sme sa mali na keynote SONY počas výstavy E3 dozvedieť ďalšie nové informácie a podľa všetkého dôjde aj na novú gameplay ukážku. Zatiaľ nezostáva nič iné ako sa tešiť, čo nám SONY a Guerilla Games predvedú.

Zdroj: Gamespot,PlayStation.Blog

Komentuj!