Register

A password will be e-mailed to you.

Futbalová séria FIFA je tu s nami už dlhé roky. Niektoré ročníky boli horšie, niektoré lepšie, ostatne to tak pri dlhoročných sériách býva.  Asi každému bolo jasné, že ani tento rok nás neminie ďalší ročník. Oficiálne oznámenie FIFA 17 je tu, postaral sa o to nižšie priložený trailer.

Odhaľovací trailer síce uspokojí iba málokoho, keďže v podstate nič neukazuje, no jedna informácia celkom dôležitá je. Od FIFA 14 boli hry od EA Sports poháňané vďaka Ignite engineu, no ako sa zdá, ten sa tento rok poberie do dôchodku. Posledná hra, ktorá ho využila bola EA Sports UFC 2, ktorá dala jasne najavo, že tento engine sa ešte má kam posúvať. Spoločnosť EA však pravdepodobne chce postupne všetky hry pohánať jedným engineom, ktorý pre niektoré tituly využíva už dlhé roky.

Kto tipoval, že ide o Frostbite engine vytvorený štúdiom DICE, ktoré stojí napríklad za Battlefieldom, či Mirror’s Edge a pod., tak ten mal pravdu. Bude zaujímavé sledovať, ako tento engine pomôže najnovšiemu ročníku futbalu, no zatiaľ je na mieste opatrnosť. Z predošlých skúseností vieme, že zmena engineu bola prinajmenšom v prvom ročníku športov od EA Sports všelijaká (kostrbaté animácie, rôzne bugy), no snáď to tentokrát vyjde bez pôrodných bolestí. Poďme už na spomínaný trailer, ktorý obsahuje aj CZ titulky, no pochybujeme, že ich bude niekto potrebovať (istota je však guľomet).

Kompletné odhalenie je naplánované na túto nedeľu, t. j. 12 júna počas akcie EA Play. A aby sme nezabudli, tvárou FIFA 17 konečne bude niekto iný, ako Lionell Messi, ktorý bol na obaloch od ročníku FIFA 13. Tentokrát sa šťastie usmialo hneď na niekoľko futbalistov, konkrétne to bude Anthony Martial, Eden Hazard, James Rodriguez a Marco Reus. Nakoniec tých zmien možno bude viac, než sa na prvý pohľad zdá, no to uvidíme až o niekoľko dní.

Dátum vydania však poznáme už teraz. FIFA 17 príde do predaja 29. septembra pre PC, PS4, PS3, XBOX One a XBOX 360. Nový engine dostanú iba verzie pre PC a konzoly aktuálnej generácie, verzia pre PS3 a XBOX 360 budú pravdepodobne obohatené iba o aktuálne súpisky.


UPDATE

Trailer na FIFA 17 unikol pred zahájením tlačovej konferencie v rámci EA Play, tak nám ho EA radšej dala k dispozícii oficiálne. Ďalšou tohtoročnou novinkou bude príbehový režim, v ktorom si zahráme za fiktívneho hráča menom Alex Hunter. Viac napovedá priložené video.

Komentuj!