Register

A password will be e-mailed to you.

Filmová adaptácia svetoznámej hry Warcraft je nateraz bezosporu najočakávanejšou snímkou s videohernými koreňmi. Do našich kín sa síce dostane až ďalší týždeň, ale oficiálnu premiéru na medzinárodných trhoch už má za sebou.

Recenzie zatiaľ bohužiaľ nie sú veľmi priaznivé, hoci to vyzerá tak, že fanúšikovia hier by predsa len mohli byť spokojní. Finančne to však zatiaľ vyzerá pomerne priaznivo. Warcraft sa zatiaľ dočkal premiéry iba v 20 krajinách, pričom v Rusku, Nemecku, či Francúzsku si na svoje konto pripísal slušné úvodné čiastky. Suma, ktorú sa mu podarilo vydolovať z peňaženiek divákov sa zatiaľ pohybuje okolo 32 miliónov USD.

travis-fimmel-lothar-warcraft-movie-header-675x379

Ale to je iba začiatok. Film stále čaká premiéra nielen vo väčšine európskych krajín, ale aj v USA a predovšetkým v Ázii. Všeobecne sa totiž očakáva, že práve v Ázii sa bude útočiť na rekordné čiastky. Najlepšie to z pohľadu Warcraftu vyzerá v Číne, kde už padol rekord z predpredajov lístkov, ale zahanbiť sa určite nebude chcieť ani Južná Kórea s množstvom fanúšikov sveta Azerothu. Bez ohľadu na nie najlepšie recenzie sa na obzore rysuje doteraz finančne najúspešnejšia filmová adaptácia hry. Pôjdete podporiť Warcraft aj do kina?

Komentuj!