Register

A password will be e-mailed to you.

Nielen filmoví tvorcovia sa snažia ťažiť z populárnych herných značiek. V minulosti ale vzniklo aj viacero seriálov na motívy hier a podľa najnovších informácií k nim v zatiaľ neurčenom horizonte pribudne ďalší.  Tým bude trochu prekvapivo Mirror’s Edge.

Hra Mirror’s Edge vznikla v roku 2008 a hoci sa nedalo hovoriť o neúspechu, vývojári DICE čakali oveľa lepší výsledok, aký sa nakoniec dostavil. O pokračovaní sa prakticky vôbec nehovorilo a zmenilo sa to až o päť rokov neskôr. Výsledkom je reboot nazvaný Mirror’s Edge Catalyst, ktorý vyjde už budúci týždeň. No a takmer súčasne s jeho vydaním bola medzi fanúšikov vypustená informácia o vzniku televízneho seriálu. To by mala produkovať spoločnosť Endemol Shine North America, ktorá kúpila práva na túto značku a v spolupráci so samotnou EA chce vytvoriť televíznu verziu Mirror’s Edge.

O plánovanom seriáli však zatiaľ nevieme skoro nič, až na tri veci. Prvou je, že hlavnou hrdinkou by mala byť aj tentokrát žena, hoci sa nikde nespomína, či pôjde o Faith, alebo o úplne novú postavu. Druhou je, že seriál by mal byť akčnejšie zameraný, čo je ale vzhľadom na samotný koncept úplne logické. Tou treťou je, že y malo ísť o hranú záležitosť. Endemol Shine North America už má na svojom konte viacero silných projektov (Big Brother, Master Chef, The Tudors, The Office a podobne) a ostáva len veriť, že aj Mirror’s Edge uchopí správne. Hraných seriálov na motívy hier nie je až tak veľa, spomeňme napríklad relatívne nedávny Defiance, ktorý slúžil ako prepojenie s rovnomennou hrou, z tých starších napríklad Mortal Kombat: Conquest. Veríte, že na motívy Mirror’s Edge môže vzniknúť kvalitný seriál?

Komentuj!