Register

A password will be e-mailed to you.

Je to skutočne tak. Tetris je natoľko populárna značka, že z nej už chcú ťažiť aj filmoví tvorcovia. A prečo ostať iba pri jednej časti, keď potenciál, ktorý ponúka je oveľa väčší? Čo takto rovno trilógia?

Celý nápad vyznieva bizarne, ale v skutočnosti nepôjde o klasickú hernú adaptáciu. Za celým nápadom stojí spoločnosť Trehshold Entertainment, ktorá chce jednoduchú hru pretvoriť na epický sci-fi thriller. Na prvý pohľad to stále nedáva príliš veľký zmysel, ale logika štúdia sa dá chápať. To sa zrejme domnieva, že chystaný film lepšie predá, pokiaľ sa bude môcť oprieť o silu značky.

TetrisZatiaľ stál nevieme takmer nič konkrétne, iba to, že filmový Tetris sa začne točiť v Číne v roku 2017 a jeho tvorcovi budú mať k dispozícii rozpočet 80 miliónov USD. To mi úprimne príde na údajne epický sci-fi film príliš málo, ale záležať bude aj na tom, ako to chcú tvorcovia poňať. Zakladateľ Trehshold Entertainment a producent Larry Kasanoff sa však nechal počuť, že sa máme tešiť na niečo veľkolepé a rozhodne nie je v pláne vdýchnuť život farebným kockám a spraviť z nich hlavných hrdinov. Vzhľadom na natáčanie v Číne sa sa dá očakávať aj výraznejšie čínske obsadenie, no to by nemalo brániť prieniku na medzinárodný trh.

Nemalo by každopádne väčší zmysel zamerať sa na hru s príbehovým potenciálom a pokúsiť sa ju predať aj nehráčom? Na finálny verdikt si však zatiaľ počkajme. Uvidíme, čo z toho nakoniec bude a do akej miery bude filmový Tetris pripomínať legendárnu hru. Kritizovať môžeme aj potom.

Komentuj!