Register

A password will be e-mailed to you.

Len nedávno sme vás informovali o novom zaujímavom projekte od tvorcov pôvodného Doomu, ktorý dostal názov Blackroom. Vtedy ešte málokto čakal, že ho sám Romero len po štyroch dňoch dočasne pozastaví.

V čom je háčik? Reálne sa dalo predpokladať, že kampaň na kickstarteri bude úspešná, pretože opätovné spojenie Johna Romera a Adriana Carmacka vzbudzovalo veľké očakávania. Romero na kickstarteri požadoval 700 000 dolárov, čo nie je až tak vysoká čiastka. Čoraz viac ľudí však reagovalo tým, že by radi videli hrateľnú ukážku. Tú ale legendárny vývojár nemal k dispozícii, lenže málokto čakal, že to bude dôvodom náhleho zrušenia celej kampane. John Romero sa totiž nechal počuť, že na vytvorenie hrateľného dema bude potrebovať trochu viac času a počas trvania kampane by sa mu to nepodarilo. Preto sa rozhodol pre na prvý pohľad radikálny krok. Pripomíname, že v čase ukončenia financovania Blackroom vyzbieral už 131,052 dolárov.

Svojím sposôbom je to riskantný krok, ale v konečnom zúčtovaní sa tvorcom môže vyplatiť. Pokiaľ sa im podarí zaujať  spomínaným demom, môžu vyzbierať aj podstatne vyššiu čiastku. Zatiaľ je každopádne cítiť, že Romero má vo svoje dielo dôveru. V tejto chvíli síce nie je vôbec isté, na ako dlho sa tvorcovia odmlčia, ale počkajme si. Snáď nás výsledok príjemne prekvapí a naša dôvera v Blackroom ešte viac vzrastie

c8c390de8afc42b8dbc2ad22fab8c6f0

 

 

Komentuj!