Register

A password will be e-mailed to you.

Tvorcovia legendárneho Doomu, John Romero a Adrian Carmack sa síce v minulosti nerozlišli v najlepšom, ale po dlhej dobe sú znova ochotní pracovať spolu. Výsledok ich spolupráce bude niesť názov Blackroom.

Pod názvom Blackroom sa, ako inak, skrýva názov novej first person strieľačky určenej exkluzívne pre PC. Hra sa má odohrávať v alternatívnom svete a sledovať postavu inžiniera spoločnosti HOXAR, Santiaga Sonoru. HOXAR je spoločnosť, ktorá sa špecializuje na virtuálnu realitu a holografickú realitu. Ich zariadenie nazvané Holosims dokáže akémukoľvek uživateľovi presvedčivo nasimulovať iný svet. Ako to však býva zvykom, niečo sa pokazí a vzniknutá anomália začne prepájať skutočný svet s virtuálnym. Tvorcovia sľubujú, že fantázii nebudú klásť medze a dôjde napríklad aj na mestečko z divokého západu, či pirátsku bárku. A keďže bude podporovať aj modovanie, pokojne si budete môcť vytvoriť prostredie podľa vlastného gusta.

Blackroom sľubuje približne 10 hodinový singleplayer, ale aj multiplaerovú kampaň (Co-op, 1-on-1 Deathmatch, Arena). Hra sľubuje rovnakú násilnú zábavu akou je aj Doom a podporovať ju má metalový soundtrack od gitaristu Georga Lyncha. Čo sa týka grafickej stránky, Unreal Engine 4 je adekvátnou voľbou pre tento žáner. Ak sa už teraz tešíte, ešte si chvíľu nechajte zájsť chuť. Hra totiž musí v prvom rade úspešne prejsť kickstarterovou kampaňou. O úspechu však nepochybuje asi nikto, ako ani o tom, že pomerne nízku požadovanú sumu pravdepodobne prekoná bez najmenších problémov. Druhý háčik spočíva v dátume vydania, ktorým bude zrejme až záver roku 2018.  Hlavne nech to bude stáť za to, pretože očakávania mnohých fanúšikov sú už teraz obrovské.

Komentuj!