Register

A password will be e-mailed to you.

Po viac ako desiatich rokoch dnes Microsoft definitívne ukončuje výrobu predošlej generácie konzol Xbox 360. Na oficiálnej stránke Xboxu to dnes oznámil šéf divízie Phil Spencer. 

Len minulý november oslávil Xbox 360 desať rokov svojej existencie, pri príležitosti čoho Microsoft prišiel s možnosťou spätnej kompatibility hier na konzole Xbox One. Išlo však o jeho posledné narodeniny. “Xbox 360 známená veľa pre všetkých v Microsofte. A aj keď to bola skvelá jazda, realita vyrábania staršieho ako 10 rokov je neúprosná. Preto sme sa rozhodli zastaviť výrobu nových Xbox 360 konzol,” píše Spencer vo vyhlásení.

Zdôrazňuje však, že na hráčov Xbox 360 Microsoft nezabudne. “Vieme, že viacerí z vás začali s hraním na Xbox 360 a stále v tom pokračujete, preto je pre nás dôležité, že aj keď zážitok z hrania na Xbox sa bude neustále vyvíjať a rásť, naďalej budeme podporovať aj vašu platformu viacerými spôsobmi,” zdôrazňuje.

Podpora by mala vyzerať nasledovne:

  • hráčom Xbox 360 budú naďalej dostupné všetky služby Xbox live vrátane ponúk Games with Gold a Deals with Gold
  • Xbox Live servery podporujúce Xbox 360 naďalej ostanú online a aktívne
  • hráči si budú naďalej môcť kupovať hry na Xbox 360 a do vypredania zásob aj príslušenstvo k tejto konzole
  • ku akémukoľvek Xbox 360 hardvéru bude naďalej dostupná zákaznícka podpora

Phil Spencer k vyhláseniu pridal aj vlastný odkaz fanúšikom. “Chcel by som osobne poďakovať Xbox komunite – to zahŕňa širokú a rôznorodú komunitu hráčov, vývojárov a vydavateľov, ktorí do Xbox 360 priniesli toľko vášne a kreativity. Ste srdcom toho, čo v tíme Xbox robíme a boli ste základom úspechu Xbox 360.”

Nech už ste fanúšikom ktorejkoľvek konzoly, Xbox 360 patrí medzi najvýznamnejšie herné zariadenie v histórii a zaslúži si dôstojný odchod do dôchodku. A možno aj nejakú tú nostalgickú slzičku…

Komentuj!